DEDAŞ vatandaşı suçladı

Günlerdir elektrik kesintisi yaşadıkları için yol kapatım eylem yapan Fabrika köyü sakinlerinin tepki gösterdiği DEDAŞ kendini savundu. DEDAŞ Kaçak tüketimini önlemek için kesintilerin yapıldığını, çalışmaların bazı kişiler tarafından engellendiğini iddia ederek, Fabrika köyü sakinlerini suçladı.

DEDAŞ vatandaşı suçladı

5 günden buyana elektrik kesintisinin uygulandığı ve bu nedenle protesto gösterileri düzenleyip, anayolu trafiğe kapatıp, ateş yakan merkez. Yenişehir ilçesininin Fabrika Mahallesinde, gerginlik devam ederken Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) kendini savundu.  DEDAŞ mahalle sakinlerinin kaçakla mücadeleyi engellediğini iddia ederek, suçlamada bulundu.

KAÇAK TÜKETİMİ ENGELLEMEK

DEDAŞ Şirket Yönetiminden yapılan açıklamada,  Fabrika Mahallesi'ndeki elektrik kesintisinin kaçak tüketimini önlemek için yapıldığı ve çalışmaların bazı kişiler tarafından engellendiği bildirildi.

Mahallede kaçak elektrikle mücadele kapsamında mevzuatın verdiği yetkiye dayanarak, Direk Üstü Sayaç Otomasyon Panosu (DÜSOP) uygulamasına gidildiği aktarılan açıklamada, şunlara yer verildi:

120 ABONE İÇİN ÇALIŞMA VAR

"Mahallede eskimiş ve ömrünü doldurmuş elektrik şebekesinin yenilenme ihtiyacı var. Kaçak tüketim oranı yüzde 95'i buluyor. Aldığımız tedbirlerden biri de dışardan müdahaleyi önlemek amacıyla sayaçları dışarıya almak. Uygulamayı mahallenin büyük bölümünde hayata geçirdik. Ekiplerimiz kalan 120 abone için çalışma yapıyor. Mevzuat, kaçak kullanımın yüzde 40'ın üzerinde olduğu yerlerde dağıtım şirketlerine sayaçları yapı dışına çıkarma yetkisi veriyor. Bu uygulama keyfi değil, tamamen kaçak tüketimi önlemeye ve kaçak kullanmayan abonelerin kesintisiz enerji alma hakkını korumaya yöneliktir. Uygulama alanlarında isteyen abonelere sayaçlarını internet üzerinden takip edebilmeleri için şifre de veriyoruz. Kaçak elektrik kullanımına yönelik mücadelede son derece kararlı olduğumuzun net bir şekilde bilinmesini istiyoruz."

HDP MİLLETVEKİLİ MAHALLEDE

Öte yandan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır milletvekili Remziye Tosun, İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy ve beraberindeki bir heyet, mahalle halkını ziyaret ederek, sorunlarını dinledi. Mahalleli, birçok evde diyaliz cihazına bağılı hastanın olduğunu ve okula giden çocukların zor durumda kaldığını belirterek, bunun zulüm olduğunu söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz