Değer Deniz’in katilinden alışılmış savunma: "Erkekliğime laf söyledi"!

İstanbul Beyoğlu'ndaki evinde ölü olarak bulunan müzisyen Değer Deniz'in katil zanlısının yargılanmasına başlandı. İstanbul Adalet Sarayı önünde basına konuşan maktulün kardeşi Orhan Deniz, “Değerimiz aramızda artık yok. Bunun sebebi de bir hırsızlık ya da şans eseri bir şey değil. Tecavüzle sonuçlanan bir kadın cinayetidir" dedi. Değer Deniz’in katilinden alışılmış savunma: "Erkekliğime laf söyledi"!

Değer Deniz’in katilinden alışılmış savunma:

Ablasından iki gün haber alamayan Orhan Deniz, Değer Deniz’in yaşadığı Sıraselviler Kuloğlu Mahallesi Güllabici Sokak’taki evine 5 Mayıs akşamı gitmiş, kapıyı açmayınca çilingirle içeri girmişti. Ablasının elleri bağlanmış halde yerde yatan cansız bedeniyle karşılaşan Orhan Deniz polisi aramıştı. Değer Deniz’in katilinden alışılmış savunma: "Erkekliğime laf söyledi"!

Polis yaptığı incelemede 39 yaşındaki Deniz’in ellerinin telefon şarj kablosu ile bağlandığı ve bir çanta kayışı yardımıyla boğulduğunu tespit etti. Evin çevresindeki güvenlik kamerası kayıtları incelendi ve pencereden Deniz’in evine girdiği saptanan 17 yaşındaki C.M. 8 Mayıs’ta gözaltına alındı.

C.M.'nin polise verdiği ifadede, "Olay günü hırsızlık yapmak için eve girdim. Ben içerideyken ev sahibi uyuyordu, seslere uyandı. Ben de paniğe kapıldım. Odasına girip boğarak öldürdüm” dediği bildirilmişti. Ancak Yenibosna Adli Tıp Kurumu, iç çamaşırındaki meni lekelerini inceleyerek kurbanın tecavüze uğradığını saptamış, C.M. 26 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklanmıştı.

‘HIRSIZLIK VEYA ŞANS ESERİ DEĞİL’

İstanbul Adalet Sarayı’ndaki 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava başladı. 17 yaşındaki sanık C.M. çocuk sayıldığı için duruşma kapalı yapıldı.

Dava öncesi Değer Deniz’in ailesi ve kadın örgütleri açıklama yaptı. Adliyenin “C” kapısının karşısındaki meydanda açıklama yapan Orhan Deniz "Acımız büyük. Acımızı saracak pek bir şey yok. Bugün ilk duruşmamız. Değerimiz aramızda artık yok. Bunun sebebi de bir hırsızlık ya da şans eseri bir şey değil. Tecavüzle sonuçlanan bir kadın cinayetidir" dedi.

‘HEPİMİZİN AKLINDA BAZI SORULAR VAR’

Orhan Deniz, "Her gün karşılaştığımız haberlere bir yenisini eklemiştir... Bu cinayet. Bazı sorular var hepimizin aklında. Zaman zaman garip şekillerde yansıtıldı. Erkek egemen medyanın başka bir cinayeti oldu bunlar. Başka bir medya da hırsızlık olarak yansıttı. Fakat tüm bunlara karşılık acımız büyük olduğu gibi duruşumuz, cesaretimiz de büyük" dedi.

Hiçbir çocuğun böyle bir şey yapacağına inanmadıklarını vurgulayan Orhan Deniz, adalete güvendiklerini ve bu durumun kesinleştirilmesini istediklerini söyledi.

‘KATİLİN GÖZÜNÜN İÇİNE BAKACAĞIM’

Deniz, "Ülkemizde bir sürü iyi hal indirimi dağıtılıyor. Bir insanın iyi halinin bu şekilde olacağını düşünmüyoruz. Duruşumuz buna karşıdır. Söylediğim laf da buna aittir. İyi hal indirimi almasının önüne geçmeye çalışıyoruz. Bir kravat takmakla iyi hal olmuyor" diye konuştu.

Değer’in öldürülmeden önce bir albüm yaptığını ve bir çocuk kitabı çıkardığını belirten Orhan Deniz, bunu kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade etti. Deniz, "Şimdi gidip katil gözünün içine bakacağız. Bakalım o ne diyecek" şeklinde konuştu.

Deniz ailesinin avukatı Hülya Gülbahar sanığın kimlik yaşının 18’den küçük olmasına rağmen, kemik yaşının daha büyük olduğunu ileri sürdü. Gülbahar, sanığın resmi nikahsız evli ve bir çocuk sahibi olduğunu da kaydetti.

ÜNLÜLER TEPKİLİ

2012 yılında ‘Bekle’ adlı bir albüm çıkaran Değer Deniz, bir dönem çok izlenen Bez Bebek dizisinin de jeneriğini yapmış ve şarkısını seslendirmişti. Deniz’in ölümü sanat camiasını da yasa boğmuştu. Müzisyen Kenan Doğulu, Instagram hesabından, “Gencecik pırıl pırıl bir müzisyen Değer Deniz bir cinayete kurban gitti. Üzüntümüz tarifsiz” mesajını paylaşmıştı.

Oyuncu Beren Saat de Instagram hesabından şu mesajı paylaşmıştı: "Bir kızın olur sevinçten uçar, gözün gibi bakar, kıyamazsın. Adını Değer koyar herkes senin gibi kıymetini bilsin istersin. Tutkusuna koşsun; O müziğine müziği O'na emanet olsun, sanatla ölümsüz olsun istersin. Sonra hayvanın biri gelir gencecik Değer Deniz'i boğar! Allah kahretsin."

Kaynak: Diyarbakır Söz