Dehşette 6 tutuklama

2 kişinin öldüğü, 5 kişinin de yaralandığı esnafın park kavgasına 6 tutuklama

Dehşette 6 tutuklama

Diyarbakır'ın Sur ilçesi kırsal Karaçalı Mahallesi'nde, komşu iki esnaf arasında park yeri konusunda çıkan, 2 kişinin öldüğü, 5 kişinin de yaralandığı sopalı ve silahlı kavgayla ilgili gözaltına alınan 10 şüpheliden 6'sı tutuklandı, diğer şüpheliler ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

PARK KAVGASI

Olay, 13 Nisan’da akşam saatlerinde Diyarbakır- Silvan karayolu üzerinde kırsal Karaçalı Mahallesi'nde meydana geldi. İsimleri öğrenilemeyen ve komşu olan iki esnaf arasında, iddiaya göre iş yerinin önündeki iş makinesinin park yeri konusunda tartışma çıktı.

İKİ KİŞİ ÖLDÜ

Tarafların yakınlarının da katılmasıyla tartışma, sopalı ve silahlı kavgaya dönüştü. Kavgada 4'ü ağır 7 kişi yaralandı. Yaralılardan Murat Özyılmaz ve Kzaım Çiftçi hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Sur İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, kavga anını gören güvenlik kameralarından, olaya karıştığı tespit edilen 10 şüpheliyi gözaltına aldı.

6 KİŞİ TUTUKLANDI

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 6’sı tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 4 şüpheli adli kontrolle serbest bırakıldı. Hastanedeki 2'si ağır 5 kişinin tedavisinin sürdüğü belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz