Demokrasinin yaşaması huzur ve güvenliğin sağlanmasıyla mümkün

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, çağdaş bir devlet için hayati öneme sahip hususların uygulamaya geçirilmesinde Türk Polis Teşkilatı'nın önemli bir rol üstlendiğini söyledi.

Demokrasinin yaşaması huzur ve güvenliğin sağlanmasıyla mümkün

Türk Polis Teşkilatı'nın 167. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri Sahil Yolu Tören Alanı’nda yapıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy bir konuşma yaptı. Aksoy, "Kuruluşundan itibaren köklü birikimi, tecrübesi ve fedakar mensuplarıyla halkımızın huzuru, refahı ve mutluluğu için gece-gündüz demeden, görev ve sorumluluklarını başarıyla yerine getiren emniyet teşkilatımızın kuruluşunun 167. yılını kutlamaktayız.” dedi.

Vali Hüseyin Aksoy, Türk polisinin terörle mücadele, vatandaşların can ve mal emniyetinin teminat altına alınması, suçun önlenmesi, olayların aydınlatılması ve faillerin yakalanması amacıyla yürüttüğü tüm çalışmalarında halkın güvenini kazanmış ve desteğini aldığını ifade etti. “Gücünü halktan ve kanunlardan alan Türk polisi, görevini her zaman fedakârca yaparak, gerektiğinde canını hiçe sayarak üstlendiği kutsal görevini yerine getirmiş ve toplumumuzun güvenini ve takdirini kazanmıştır.” diyen Vali Aksoy sözlerini şöyle sürdürdü:

Unutulmamalıdır ki, demokrasinin yaşaması ancak toplumda huzur ve güvenliğin sağlanmasıyla mümkündür. Bu vesileyle, Türk Polis Teşkilatı'nın 167. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, şehit polislerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, emekli olan ve görevleri başında bulunan polislerimize de aileleriyle birlikte sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

Samsun Emniyet Müdürü Hulusi Çelik ise toplumsal yapının hızla değişmesine bağlı olarak suçların daha karmaşık hale geldiğini, insan hakları üzerinde yapılan tartışmaların artması ve toplumun beklenti düzeyinin yükselmesinin de polisin rolünü genişlettiğini anlattı. Çelik, "Polis bir yandan suç ve suçlularla etkin bir şekilde mücadele ederken, diğer taraftan da sivil toplum örgütleri ve sosyal kurumlarla işbirliği yaparak suçluları yeniden topluma kazandırmaya ve dezavantajlı grupları koruma altına alarak onları ekonomik, sosyal gelişmelerden ve hukuki düzenlemelerden en üst seviyede yararlandırmaya çalışmaktadır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ayın polisi seçilen ve faili meçhul cinayetleri çözen toplam 25 polis plaket ve altınla ödüllendirildi. Törende ayrıca, emeklilikte 25. yılını dolduran 8 emekli polis de unutulmadı. Ödül töreninin ardından, bando takımının öncülüğünde tören geçişi yapıldı.

Törene, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Samsun Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ali Telli, Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Yunus Bekdemir, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Doğru, Baro Başkanı Necat Anıl, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı (EMŞAV) Karadeniz Temsilcisi Bilal Erim ve kurum müdürleri, polisler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz