Görüş Bildir

Deniz üzerindeki havalimanı, 1 yılda 1 milyondan fazla yolcu taşıdı

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Türkiye’de ve Avrupa’da deniz üzerine yapılan ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı’nın 1 yılda 1 milyondan fazla yolcu taşıyarak rekor kırdığını belirterek, "Açıldığında 'Acaba bu havalimanı çalışır mı?' gibi bir takım endişeler vardı. Fakat zaman içerisinde görüldü ki Türkiye çapında tüm havalimanları arasında yolcu trafiği bakımından 20’nci sıralara yükseldi" dedi.

Deniz üzerindeki havalimanı, 1 yılda 1 milyondan fazla yolcu taşıdı
Türkiye’de ve Avrupa’da deniz üzerine yapılan ilk havalimanı olan, geçen yıl 22 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla resmi açılışı yapılan Ordu’nun Gülyalı İlçesi’ndeki Ordu-Giresun Havalimanı’nda aylık taşınan yolcu sayısı 200 bini geçti. Günde 21 uçuşun gerçekleştiği havalimanında 1 yılda 11 bin 312 uçakla toplamda 1 milyon 264 bin 355 yolcu uçuş gerçekleştirdi.
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Türkiye’deki tüm havalimanları arasında Ordu-Giresun Havalimanı’nın yolcu yoğunluğu bakımından 20’nci sıraya yükseldiğini, 19 Temmuz itibariyle de Suudi Arabistan’a direkt uçuşların başlayacağını söyledi.
YURT DIŞI DİREKT UÇUŞLARI BAŞLAYACAK
Ordu ve Giresunlu nüfusun yoğun olarak yaşadığı Almanya ve Avusturya’ya da direkt uçuşlar yapılması yönündeki çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Vali Balkanlıoğlu şunları söyledi:
"Havalimanımız Sayın Cumhurbaşkanımız, başbakanımızın katılımıyla geçen yıl 22 Mayıs’ta açılmıştı. Açılışını görkemli bir şekilde yapmıştık. O süre zarfında ‘Acaba bu havalimanı çalışır mı?' ne gibi bir takım endişeler de vardı. Fakat zaman içerisinde görüldü ki Türkiye çapında tüm havalimanları arasında yolcu trafiği bakımından 20’nci sıralara yükseldi. Dünyada üç tane deniz üzerinde havalimanı var. İstanbul, Ankara, İzmir’e uçuşlar var. Önümüzdeki günlerde Antalya, Kıbrıs, Bursa’da çekim alanında. 19 Temmuz’da Suudi Arabistan’dan ilk direkt uçuş başlayacak. Almanya ve Avusturya gibi Ordulu ve Giresunlu nüfusunun çok fazla bulunduğu ülkelere de direkt uçuşlar yapılacağı yönünde gelişmeler var. Ayrıca Ordu-Giresun Havalimanı’nda gümrük kapısı açıldı. Önümüzdeki Haziran ayından itibaren İstanbul’a ek sefer olacak. 05.00’de Ordu’dan İstanbul’a gidiş, geri dönüş ise 01.00’de olacak. Bu da bize büyük imkan sağlamış olacak. Yolcu istatistikleri bakımından havalimanları derecelendirildiğinde ilk açıldığında 50’nci sıradaki havalimanımız 20’nci sıraya yükseldi. Bu yolcu sayısını gösteriyor."
Ordu-Giresun Havalimanı’nda açıldığı günden beri 1 milyondan fazla yolcunun gidiş-geliş yaptığını belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Burada milyonu bulan yolcu potansiyeli var ve bütün uçaklar dolu. Civar havalimanlarına göre birazda pahalı. Milletin şikayeti bu, çünkü talep var, aşırı talepten dolayı fiyatları yukarı çekmek zorunda kalıyorlar. Sefer sayısı, uçak çeşitleri artarsa, yeni firmalar devreye girerse uçak bilet fiyatlarının düşeceği ön görülüyor" dedi.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi