Denizde kalp krizi geçiren genç hayatını kaybetti

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, serinlemek için girdiği denizde kalp krizi geçirince, boğulmak üzereyken baygın halde kurtarılıp hastaneye kaldırılan 25 yaşındaki genç fotoğrafçı Ferhat Sönmez, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Sönmez'in ölüm haberi üzerine fotoğrafçı olarak çalıştığı ilçenin en büyük açık hava diskosu bir günlüğüne kapılarını kapattı.

Denizde kalp krizi geçiren genç hayatını kaybetti

Açık hava diskosunun fototoğrafçısı Ferhat Sönmez, çarşamba günü sabah saatlerinde 2 arkadaşıyla Günnücek Orman Kampı Sahili'ne gitti. Bir süre sahilde alkol alan 3 arkadaş, daha sonra serinlemek için denize girdi. Kıyıdan yaklaşık 70 metre açıkta, Sönmez birden fenalaşıp, suda hareketsiz şekilde kaldı. Bunun üzerine Sönmez'in arkadaşları Orman Kampı'nın bitişiğindeki Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ekiplerini yardıma çağırdı. Sahil Güvenlik ekipleri, bota aldıkları baygın haldeki Sönmez'i Merkez Komutanlığı önünde getirdi. Kalp krizi geçirdiği belirlenen Sönmez'e ilk müdahale burada hazır bekletilen 112 Acil Servis ekipleri tarafından botta yapıldı. Daha sonra ambulansla Marmaris Devlet Hastanesi'ne kaldırılan genç fotoğrafçı, sağlık durumu ağır olduğu gerekçesiyle Fethiye'deki bir özel hastaneye sevk edilip, yoğun bakıma alındı. Sönmez, burada doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Ferhat Sönmez'in ölüm haberi yakınları, sevenleri ve çalıştığı mesai arkadaşlarını yasa boğdu. Eğlence mekanı Sönmez’in ölümü nedeniyle bir günlüğüne kapılarını kapadı.

Sönmez'in cenazesi, Muğla Adli Tıp Kurmu'ndaki otopsinin ardından uçakla ailesinin bulunduğu İstanbul'a gönderilirken, polis, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Kaynak: DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz