Depremzedelerin Çilesi Bitmiyor

Yaşanan depremlerin üzerinden 5 aya yakın bir süre geçmesine rağmen halkın çilesi bir türlü bitmiyor. Geçen zamana rağmen hala çadırlarda barınan vatandaşlar, yetkililerin kendilerini görmezden geldiklerini belirtiyorlar.

Depremzedelerin Çilesi Bitmiyor

Van`da yaşanan depremlerin üzerinden geçen uzun süreye rağmen depremzedelerin çileleri bir türlü bitmiyor. 10 kişilik ailesiyle depremden bu yana çadırda barındığını belirten Muhammed Bilek adlı vatandaş, " Geçen bunca zamana rağmen bizleri göremeyen yetkililer şimdi ise çadırlarımızı kaldıracaklarını söylüyorlar. Bize güya Mevlana evi vereceklermiş bildiğiniz gibi Mevlana evleri çok küçüktür ve 10 kişinin barınması mümkün değildir." şeklinde konuşarak tepkisini dile getirdi.

"Depremden Bu Yana Çadırdayız."

Evlerinin az hasarlı olduğunu ancak bina olduğu için kombilerinin donduğunu ve sularının akmadığını belirten Muhammed Bilek, "Oturmakta olduğumuz bina 8 katlı, doğal gazlı ve kombilidir. Fakat sularımız akmıyor kombiler donmuş ve bina çok katlı olduğu için korkuyoruz ve binaya giremiyoruz." Diyerek çaresizliğini ifade etti.

"Yetkililerden Ne Gelen Var Ne Giden"

Çadırda yaşayan kadınlar ise soğuk havalara rağmen çeşmenin başında saatlerce bulaşık yıkadıklarını ve kendilerinin de mağdur olduklarını söyleyerek, " Burada 20`ye yakın çadır vardı. Ancak şu an 10 çadır kalmış bunlarda kaldırılacak. Kimileri konteynerlere ya da evlerine taşındılar bizler ise bu 3 aydır burada bu sıkıntıları yaşıyoruz. Yetkililerden ne gelen var ne giden sadece bizlerin çadırdan çıkmamamız halinde elektriklerinin kesileceğini söyleyen Eüaş yetkilileri hariç." diyerek kendilerinin unutulduğunu söyledi.

Öte yandan depremzede bayanlar kendilerine çamaşır makinesi için olanak sağlayan Kamer Vakfına teşekkür ettiler.

Mahalle aralarındaki çadırlar hala yüzlerce vatandaş barınıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz