Görüş Bildir

DHKP-C'li olduğu belirlenen 40 kişi, Bayrampaşa Çevik Kuvvet saldırısı sonrasında yakalandı

İstanbul Bayrampaşa’da Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne saldırı yaptıktan sonra öldürülen teröristlerden Çiğdem Yahşi’nin cenazesine katılmak üzere Eskişehir’e gelen ve aralarında DHKP-C terör örgütüne bağlı üyelerin de olduğu ileri sürülen otobüste yapılan aramada, yasa dışı döviz, pankart ve afişin bulunması sonrasında 40 kişi gözaltına alındı

DHKP-C'li olduğu belirlenen 40 kişi, Bayrampaşa Çevik Kuvvet saldırısı sonrasında yakalandı

İstanbul Bayrampaşa’da Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne saldırı yaptıktan sonra öldürülen teröristlerden Çiğdem Yahşi’nin cenazesine katılmak üzere Eskişehir’e gelen ve aralarında DHKP-C terör örgütüne bağlı üyelerin de olduğu ileri sürülen otobüste yapılan aramada, yasa dışı döviz, pankart ve afişin bulunması sonrasında 40 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Bayrampaşa’da bulunan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü önünde polise el bombası ve silahla saldırı düzenleyen, ardından da yapılan operasyonla öldürülen teröristlerden Çiğdem Yahşi’nin cenazesine katılmak üzere Ankara ve İstanbul’dan otobüslerle DHKP-C terör örgütü üyelerinin geleceği ihbarını alan polis ekipleri şehir girişlerinde yoğun şekilde önlem aldı. Ankara’dan gelen bir kamyonet ve minibüs durduruldu. Ekipler, kamyonet ve minibüste bulunan toplam 15 kişinin üst aramasını yaptıktan sonra Genel Bilgi Taramasını (GBT) sorguladı. Ardından araçlarda bulunan Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Deneği (TAYAD) üyeleri oldukları ileri sürülen 15 kişinin kente girmesine izin verildi.

OTOBÜSTE YASA DIŞI PANKART VE AFİŞLER ELE GEÇİRİLDİ

Bu sırada İstanbul’dan geleceklere yönelik çalışma yapan farklı ekipler, içerisinde yaklaşık 40 DHKP-C üyesi olduğu iddia edilen otobüsü durdurdu. Yapılan aramada otobüste yasa dışı pankart, döviz ve afiş ele geçirildi. Ardından polis ekipleri yoğun güvenlik tedbirleri arasında şüphelileri Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Aydıner Hizmet Binasına getirdi. Burada bir süre bekletilen şüpheliler parça parça farklı hastanelere sağlık kontrolü için götürüldü. Sağlık raporlarının ardından merkeze götürülen şüphelilerin ifadelerinin alınacağı öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir