Görüş Bildir

Dışişleri Bakanlığı Başika konusunda son noktayı son dakika koydu

Dışişleri Bakanlığı'ndan Başika'daki Türk askerinin çekilip çekilmeyeceği konusunda son dakika açıklama yapıldı.

Dışişleri Bakanlığı Başika konusunda son noktayı son dakika koydu

Dışişleri Bakanlığı akşam saatlerinde açıklama yaptı.

Açıklamada;

''DAEŞ'a karşı küresel koalisyonun kararlı bir üyesi olarak Türkiye, DAEŞ terör örgütünü  bertaraf etmeye ve ortadan kaldırmaya yönelik müşterek çabaların daha yakın eşgüdümünü sağlamak için Irak'la işbirliğini sürdürmeye  hazırdır. Türkiye Irak'ın egemenliğine  ve toprak bütünlüğüne olan desteğini teyid etmekte ve kuzey Irak'ta DAEŞ'e karşı mücadele eden Irak kuvvetleri için yürütülen eğitim faaliyetlerini desteklemek için yakın zamanda bölgeye intikal eden koruma güçleri  konusunda Irak Hükümeti ile bir iletişimsizlik yaşandığını teslim  etmektedir.

Türkiye, Irak tarafının hassasiyetini  dikkate alarak ve DAEŞ'la mücadelenin gerektirdikleriyle  uyumlu olacak şekilde, mevcut iletişim kopukluğunun kaynağını teşkil eden koruma kuvvetlerinin Musul vilayetinden intikali  için başlayan süreci devam ettirecektir.

DAEŞ'e  karşı mücadeleye askeri katkılarını Irak Hükümeti ile eşgüdümlemeyi sürdürecek olan Türkiye, "DAEŞ'e  Karşı Küresel Koalisyon"la işbirliğini derinleştirme konusundaki kararlılığını bu vesileyle bir kere daha teyid etmektedir'' dendi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir