Görüş Bildir

DİSK'ten risk önlemi....

Disk önceki 1 Mayıs kutlamalarının aksine üyelerine genel merkez önünde değil, Beşiktaş ve Şişli Meydanı'nda toplanma çağrısı yaptı. Gerekçe olarak da Şişli'deki genel merkez binasının riskli olmasını gösterdi. Binadaki risk polis müdahalesi değil, çatlaklardı.

DİSK'ten risk önlemi....

Olası bir müdahalede binlerce kişinin aynı anda binaya girmesinin riskli olacağını düşünen DİSK yönetimi bu 1 Mayıs'ta üyeleri için farklı toplanma yerleri gösterdi. Karara muhalefet eden Nakliyat-İş Sendikasına bağlı 20 işçi dışında geceden binada kalan DİSK üyesi olmadı. O yüzden de bu 1 Mayıs'ta DİSK Genel Merkezinin önü önceki yılların aksine boş kaldı. Binadaki çatlaklar gözle görülürken binanın taşıyıcı kolonlarından örnek alındığı da kameralara yansıdı. Konuya ilişkin bir açıklama yapan DİSK Nakliyat -İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, " DİSK Yönetim Kurulu'nun almış olduğu kararla DİSK binasının riskli olduğu gerekçesiyle üyelere genel bir çağrı buraya yapılmadı. Ama biz sendika olarak buranın 1 Mayıs'lar açısından da önemli olduğunu düşünüyoruz. O bakımdan buraya gelip, burada sabahladık üyelerimizle" diye konuştu. Binanın fiziki koşullarının kalabalık bir kitleyi taşıyamayacağını söyleyen Küçükosmanoğlu, Ama burası işçilerin evi. Elbette binanın fiziki koşulları düşünülerek farklı önlemler alınabilir" dedi.
Önceki 1 Mayıs kutlamalarında sabahın erken saatlerinden itibaren DİSK'e bağlı 100'lerce işçi hem genel merkez binası içinde hem de etrafında toplanıyordu. Polis müdahalesinin ardından işçilerin çoğu genel merkez binasına sığınıyordu.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi