Diyanet TV Yaz Kur'an kursları ne zaman başlıyor! İşte TV KUR'AN Kursu DERSLERİ PROGRAMI

Yaz Kur'an Kursları ne zaman başlayacak sorusu koronavirüs salgını ile birlikte çok merak ediliyor. Belirsizliğini koruyan Yaz Kur'an Kursları ile alakalı Diyanet son dakika açıklama yaptı Peki Yaz Kur'an Kursları ne zaman başlayacak. Yaz Kur'an Kursları ile alakalı başvurular nasıl olacak? Malum salgın sebebiyle kabusa dönen hayat 1 Haziran itibari ile normalleşme çalışmalarına dayanmış ve yasaklar yavaş yavaş kalkmaya başlamıştı. Şu sıralarda da Yaz Kur'an Kursları başlama tarihi ile alakalı açıklama yapıldı. Yaz Kur'an Kursları 29 Haziran Pazartesi günü online olarak uzaktan eğitim şeklinde başlayacak. İşte Yaz Kur'an Kursları başlama tarihi ve kayıt işlemleri ile alakalı detaylar.

Diyanet TV Yaz Kur'an kursları ne zaman başlıyor! İşte TV KUR'AN Kursu DERSLERİ PROGRAMI

Yaz Kur'an Kursları ne zaman başlayacak sorusu koronavirüs salgını ile birlikte çok merak ediliyor. Belirsizliğini koruyan Yaz Kur'an Kursları ile alakalı Diyanet son dakika açıklama yaptı Peki Yaz Kur'an Kursları ne zaman başlayacak. Yaz Kur'an Kursları ile alakalı başvurular nasıl olacak? Malum salgın sebebiyle kabusa dönen hayat 1 Haziran itibari ile normalleşme çalışmalarına dayanmış ve yasaklar yavaş yavaş kalkmaya başlamıştı. Şu sıralarda da Yaz Kur'an Kursları başlama tarihi ile alakalı açıklama yapıldı. Yaz Kur'an Kursları 29 Haziran Pazartesi günü online olarak uzaktan eğitim şeklinde başlayacak. 

İşte Yaz Kur'an Kursları başlama tarihi ve kayıt işlemleri ile alakalı detaylar. 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Her yaz tatili döneminde olduğu gibi bu senede yaz Kur'an kurslarımızı başlatmanın sevinç ve heyecanı içindeyiz." dedi.

Hem Kur'an-ı Kerim öğrenecekler... Hem de eğlenecekler...

Her yıl düzenlenen "Yaz Kur'an kursları" koronavirüs tedbirleri nedeniyle bu yıl uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleştirilecek.

29 Haziran Pazartesi günü başlayacak Kur'an kursu, Diyanet TV üzerinden yapılacak.

Konuyla ilgili Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Her yaz tatili döneminde olduğu gibi bu senede yaz Kur'an kurslarımızı başlatmanın sevinç ve heyecanı içindeyiz." dedi. Öte yandan kursun ilk dersini Diyanet İşleri Başkanı Erbaş verecek.

DİYANET TV KUR'AN DERSLERİ PROGRAMI

İki zaman diliminde verilecek dersler, pazartesi günü saat 10.30 ile 12 arasında gerçekleştirilecek.
İkinci dersler ise öğleden sonra saat 17.00 ile 19.00 arasında devam edecek.

EĞİTİM 6 HAFTA SÜRECEK

Kurslarda Kur'an-ı Kerim okumanın yanı sıra, İslam'ın temel esasları ve cami kültürü de öğretilecek.

Dersleri takip edemeyen ya da tekrar izlemek isteyenler Diyanet TV, YouTube kanalı aracılığıyla eğitim videolarına erişebilecek.

6 hafta boyunca sürecek eğitimler, okullar açıldıktan sonra da hafta sonları camilerde yüz yüze gerçekleştirilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz