Diyarbakır'da 171 hastanın tedavisi sürüyor

Diyarbakır'da koronavirüs salgınından kaynaklı aralarında 9 sağlık çalışanı ve 5 çocuğun da bulunduğu 171 hastanın tedavisi sürüyor. Silvan ilçesine dönen kadına yapılan korona virüs testi pozitif çıktı. Kadın hastaneye kaldırılırken 5 yakını evlerinde karantinaya alındı. Silvan ilçesinde görevli çocuk hastalıkları uzmanının korona virüs testi pozitif çıktı.

Diyarbakır'da 171 hastanın tedavisi sürüyor

Diyarbakır’da farklı hastanelerde koronavirüs (Kovid-19) salgınından 5’i çocuk 171 hastanın tedavisi sürüyor. Hastanelerde tedavileri süren 137 kişinin testinin pozitif çıktığı ve bunlardan 20'sinin ise yoğun bakım ünitelerinde tutulduğu öğrenildi.

ŞÜPHELİLER KARANTİNA ALTINDI

Testleri pozitif çıkanlardan 6'sının Silvan ilçesinde bulunduğu belirtildi. Yine, Bismil’de 8 kişinin de salgın şüphesiyle evlerinde karantina altında tutulduğu aktarıldı.  Öte yandan, kent genelinde 9 sağlıkçının salgın nedeniyle tedavi gördüğü ve bunlardan 7'sinin testlerinin pozitif olduğu kaydedildi. Sağlık çalışanlarından birinin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

İSTANBUL'DAN MİSAFİRLİĞE GELDİ

Silvan'a bağlı Şanlı köyünde ikamet eden bir kadına, İstanbul'daki kızının yanından döndükten sonra korona virüs testi yapıldı. Testleri pozitif çıkan kadın Diyarbakır Eğitim Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı. Bunun üzerine 3 kişilik ailesi ile diğer kızı ve damadına da test yapıldı. Testlerden sonra 5 kişi evde karantinaya alındı.

ÇOCUK DOKTORU POZİTİF ÇIKTI

Silvan Dr. Yusuf Azizoğlu Devlet Hastanesinde görev yapan çocuk hastalıkları uzmanının yüksek ateş nedeniyle yapılan test sonucu pozitif çıktı. Uzman doktor, 112 ekipleri tarafından Diyarbakır Eğitim Araştırma Hastanesine sevk edildi.  Doktor kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı.

Kaynak: Diyarbakır Söz