Diyarbakırlıları rahatlatacak işte o proje yeniden Meclis'e taşındı

Diyarbakır DEM Parti Milletvekili Adalet Kaya tarafından 2016 senesinde projeleştirilirmiş tramvay projesini yeniden meclise taşıdı.

Diyarbakırlıları rahatlatacak işte o proje yeniden Meclis'e taşındı

Diyarbakır Tiicaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya tarafından 2016 yılında yapımına karar verilen ve çalışmalar için 2023 yılında Büyükşehir Belediyesine 634 milyon hibe edilen ödenek projeye başlanmadığı için geri gönderildiği açıklanmıştı.

İŞTE BU KONU MECLİSE TAŞINDI

Projeye ilişkin geçmiş dönemlerde soru önergesi yayımlayan Halkların Eşitliği ve Demokrasi Partisi(DEM Parti) Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya konuyu yeniden açtı ve bu kez konu meclis gündeminde yer aldı. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan soru önergesine yanıt vermesini istedi.

KAYA'NIN SORU ÖNERGESİNDE BAKAN URALOĞLU'NA YÖNELTİLMİŞ SORULAR;

1- Hafif Raylı Sistem Hattı için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne ayrılan toplam  642.501.714 Türk Lirası tutarındaki ödenek Bakanlığa iade edilmiş midir?  
2- Ödenek iade edilmediyse nereye harcanmıştır?  
3- Hafif Raylı Sistem Projesi hangi tarihte Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na devredilmiştir?  
4- Dağkapı-Hastane Hafif Raylı Sistem Projesi’nin durdurulduğuna ilişkin açıklama neden Bakanlık yerine AKP İl Başkanı tarafından yapılmıştır?  
5- Bakanlığın projeyi durdurma kararı bulunmakta mıdır? Bulunuyorsa gerekçesi nedir? Projeyi durdurma kararı almadıysanız 6 yıl boyunca ödeneği ayrılan projenin çalışmaları neden başlatılmamıştır?  
6- Daha önce 2023 yılında hizmete gireceği açıklanan Hafif Raylı Sistem ne zaman Tamamlanacaktır?"

HABER MERKEZİ 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler