Dokunulmazlık kararı hakkında HDP'li Yüksekdağ, VAN'da öyle bir gider yaptı ki!

Halkların Demokratik Partisi HDP Eşgenel Başkanı Figen Yüksekdağ, VAN toplantısı sırasında dokunulmazlık kararları hakkında öyle bir gider yaptı ki! HDP'li Yüksekdağ, dokunulmazlık kararları hakkında davalarından vazgeçmeyeceklerini politika yoluyla engellenemeyeceklerini açıkladı

Dokunulmazlık kararı hakkında HDP'li Yüksekdağ, VAN'da öyle bir gider yaptı ki!

Halkların Demokratik Partisi HDP Eşgenel Başkanı Figen Yüksekdağ, VAN toplantısı sırasında dokunulmazlık kararları hakkında öyle bir gider yaptı ki! HDP'li Yüksekdağ, dokunulmazlık kararları hakkında davaarından vazgeçmeyeceklerini politika yoluyla engellenemeyeceklerini açıkladı

Halkların Demokratik Partisi HDP Van İl Başkanlığı tarafından 'Yarını bugün kuruyoruz' sloganıyla düzenlenen konferansa Halkların Demokratik Partisi HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Van Milletvekilleri Lezgin Botan, Nadir Yıldırım, Bedia Özgökçe Ertan, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Hatice Çoban, İlçe Belediye Eş Başkanları, Halkların Demokratik Partisi HDP, DBP İl ve İlçe yöneticileri ve bazı STÖ temsilcileri katıldı. Burada konuşma yapan Halkların Demokratik Partisi HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dokunulmazlıklarla ilgili söylediklerine yanıt verdi.

KİMYANIZ BOZULDU

Yüksekdağ şöyle konuştu: "Cumhurbaşkanı buyurmuş. 'Halkların Demokratik Eş Başkanlarının dokunulmazlığı kaldırılırsa doğru olur' söylemiş. Defalarca dokunulmazlığımızın kaldırılması için talimat verdiler. Defalarca fezlekeler hazırladılar. Kendisi de bire bir sayıyor. Demek ki gece gündüz bizim hakkımızda açılan soruşturmaları sayıyor. 163 taneymiş. Ben bilmiyordum öğrendim. Defalarca bizlerin bu halkın siyasi iradesinin sözcüleri olarak rolümüzü, işlevimizi kırmaya çalıştılar, etkisizleştirmeye çalıştılar. Meclisin kapısına ak torosları dayattıkları günlerden bu yana tüm seçilmişlerimizin, milletvekillerimiz ve Eş Genel Başkanlarımız da iç olmak üzere zaten hiçbir vakit siyasi dokunulmazlıkları olmamıştır. Peşimizde canlı bombalarla politika yapanlar, her gün suikast tehdidiyle ve ihbarıyla beraber mücadele yürütenler, gittiğimiz her yerde vekillerimiz ve Eş Başkanlarımız polislerin saldırısına ve kontra güçlerin saldırısına maruz kalanlar bizleriz. Buna karşın bizleri durduramadınız. Yıllar boyunca dokunulmazlıkları kaldırma ve politika yasağı yoluyla sayısız defa bu halkın siyasi iradesine hücum düzenlediniz. Durduramadınız, caydıramadınız, geriletemediniz. Aksine daha kuvvetli geldik. 7 Haziran'da 80 mebus ile Meclise girdiğimizde kimyanız bozuldu, tarumar oldunuz. Sıkıysa gelin."

BİZİ CAYDIRABİLECEKLERİNİ SANMASINLAR

Görmedikleri birşey kalmadığını da belirten Yüksekdağ, "Bizim görmekten ve ürkmekten çekineceğimiz sakınacağımız hiçbir şey de yok. Bizim yolsuzluk dosyalarımız yok, bizim tüm sülalemizle içine girdiğimiz pis çamurdan suç organizasyonlarımız, hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şey yok. Neye hasım Cumhurbaşkanı? Söze, düşünceye, siyasete hasım. Kendisinin yapamadığı şeyi sözle, düşünceyle ve projeyle çözüm projesiyle biz yaptığımız için bizlere hasım. Esasen neyden korkuyor? Biz bu politika yapma planı, biçimiyle onun böldüğü halkı birleştirmeye çalışıyoruz. Esas bölücü Cumhurbaşkanının kendisidir. Anayasal düzene karşı suç işleyen Cumhurbaşkanının kendisidir. Sokağa çıkma yasakları mı anayasaya müsait? 'Rejim fiili olarak değişmiştir' böyle davranmak mı Anayasaya müsait? Cumhurbaşkanı dedi delik deşik oldu bu anayasa. Daha fazla delik deşik olmasında da bir sakınca yoktur. Ama Cumhurbaşkanı hakkında herhangi bir soruşturma yok. Herhangi bir şekilde kendisini rahatsız hissetmiyor. Bizleri dokunulmazlığımızı kaldırmakla tehdit ediyor. Siz elinizde ki bu kadar güçle bu kadar otoriteyle bu kadar acizleşiyorsanız, size diyecek bir bir şeyimiz yok. Tankla, topla devasa devlet gücüyle ve bunları bir elde toplayarak bir idare mekanizması kurmuşsunuz ve hala bugün dokunulmazlıkları kaldırmak, politika yasağı uygulamak gibi aciz yöntemlere adi yöntemlere icabet ediyorsanız bu sizin acizliğinizin ifadesidir. O şatafatlı sarayda oturan şahsiyetin acizliğinin ifadesidir. İlk dokunulmazlık tartışması yaptıklarında imzaladık dilekçeyi 80 milletvekiliyle masanın üstüne koyduk. Götürdük Meclis Başkanlığına verdik. Buyurun söyledik, hodri meydan. O dilekçeler halen duruyor. Bizim gelip geçtiğimiz yollarla bizi caydırabileceklerini sanmasınlar."

Yüksekdağ'ın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı gerçekleşti.(dha)

Kaynak: Diyarbakır Söz