Düzce depreminin 16'ncı yılı

Düzce'de, 12 Kasım 1999 meydana gelen depremde hayatını kaybedenler, felaketin 16'ncı yıl dönümünde mezarları başında anıldı.

Düzce depreminin 16'ncı yılı
12 Kasım 1999'da merkez üssü Düzce olan, çevre il ve ilçeleri de etkileyen Richter Ölçeği'ne göre 7.2 büyüklüğündeki depremde 710 kişi yaşamını yitirdi, 2 bin 679 kişi yaralandı. Depremde Düzce'de bulunan yapıların yüzde 60'ı kullanılamaz hale geldi. Depremin en çok vurduğu bölgelerin başında gelen Kaynaşlı İlçesi'nde yaşamını yitirenler, felaketin yıldönümünde gözyaşlarıyla anıldı. İlçe meydanında depremde ölenler için Kuran-ı Kerim okundu. Kaynaşlı Kaymakamı Şenol Koca, Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ve vatandaşların katıldığı programda hayatını kaybedenler için dualar okundu.
Depremde büyük yara alan Kaynaşlı'da yaşamını yitirenlerin yakınları, Deprem Şehitleri Anıtı'nı ziyaret ederek mezarların başında dualar etti. Depremde evlerinin alt katında bulunan tamirhanede yaşamını yitiren oğlu 26 yaşındaki Erkan Şahin'in mezarını ziyaret ederek gözyaşı döken Elmas Şahin, aradan geçen 16 yıla rağmen acılarının hala taze olduğunu söyledi. Elmas Şahin, "Evimizin alt katındaki tamirhanede amcasının oğlu ile kol kola şekilde cesetlerini bulduk. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın, bu acı hiç bir şeye benzemiyor. Bu acı ve onun yokluğu hiç unutulmuyor" dedi.
Depremde enkaz altında yanında bulunan iki kızı kurtulurken kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 30 yaşındaki Çiğdem Aydın'ın ablası Ayşe Özkan, depremin yıldönümü nedeniyle Almanya'dan geldiğini söyledi. Kardeşinin mezarının üstündeki yaprakları temizleyen Ayşe Özkan gözyaşlarını tutamadı. Çiğdem Aydın'ın halası Havva Özkan da "Kalk kızım bak ablaların geldi" diyerek gözyaşı döktü.DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz