Düzce'de Engelleri Aşmak İçin Yürüdüler

Düzce'nin Akçakoca İlçesi'nde engelli ve engelsiz bireylerin birbirlerini daha iyi anlamaları için hazırlanan 'Aşmak İçin Hareket" projesi kapsamında yürüyüş düzenlendi. Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva engellilerin engelsizler tarafından çok anlaşılmadığını, birlikte spor yapmanın tanışmalarını sağlayacağını söyledi.

Düzce'de Engelleri Aşmak İçin Yürüdüler
Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Beyazay Derneği'nin 'Aşmak İçin Hareket Projesi' kapsamında Akçakoca'da yürüyüş düzenlendi. Engelli ve engelsiz bireylerin birlikte spor yapması ve birbirlerini tanımasını hedefleyen proje kapsamında Akçakoca Öğretmenevi önünde toplanan yaklaşık 70 kişi Merkez Camii önüne kadar yürüdü. Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, Akçakoca Kaymakamı Aykut Pekmez, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici'nin de katıldığı yürüyüşün ardından parkta kurulan potaya basket atıldı.
Lokman Ayva proje kapsamında engellilere yönelik spor eğitimlerinin de verileceğini de belirterek, şöyle dedi:
"Aşmak için hareket projesiyle engelleri aşmak için hareket et diyoruz. İnsanların çeşitli sıkıntıları var, bir araya gelmesi omuz omuza vermesi gerekiyor. Şunu fark ettik engelliler engelsizler tarafından çok anlaşılmıyor. O yüzden de insanlar birbirlerini nasıl tanır, faydalı bir etkinlikle tanışır dedik, hem engelli, hem engelsizin tanışması, birlikte spor yapmalarının doğru olacağını düşündük. Bunun adına da 'Aşmak için hareket' adını koyduk."

Kaynak: Diyarbakır Söz