Düzce'de otomobil dereye yuvarlandı

Araçtaki 4 kişi kendi imkanlarıyla çıkarken, otomobil sürücüsü kayboldu

Düzce'de otomobil dereye yuvarlandı

Gölyaka ilçesinde bir otomobil dereye yuvarlandı. Araçta bulunan 4 kişi kendi imkanlarıyla kurtulurken, otomobilin sürücüsü kayboldu.

Alper Şekar idaresindeki plakası henüz belirlenemeyen otomobil, Aksu Deresi üzerindeki Hacıyakup köyü köprüsünden geçmek istediği sırada yaklaşık 10 metre yüksekliğindeki köprü girişinden dereye yuvarlandı.

Suda metrelerce sürüklenerek durabilen otomobildeki Engin Sağlam, Kadir Yavuz, Göksu ve Göksel Özcan araçtan kendi imkanlarıyla çıkarken, sürücü Şekar derede kayboldu. Araçtan çıkanlar, durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Düzce Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bölgeye gelen sivil savunma ekipleri otomobili, halatla bağladıkları iş makinesiyle dereden çıkardı. Otomobil sürücüsü Şekar'ın araçta olmadığının anlaşılması üzerine derede, dalgıçların da katılımıyla arama çalışması başlatıldı.

Çalışmaları yerinde inceleyen Gölyaka Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, araçtan kurtulan kişilerin beyanları doğrultusunda Şekar'ın bulunması için çalışma başlatıldığını söyledi. Jandarma, polis, itfaiye ve arama kurtarma ekiplerinin dere ve çevresinde çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Özkan, şöyle konuştu:

''Derenin bağlandığı Melen Çayı boyunca yer alan Cumayeri ve Akçakoca ilçelerine, dereye yakın köylerin muhtarlarına haber verdik. Bu bölgelerde de tarama yapılıyor. Şu anda kıyı boyu aramaların yanında iki rafting ekibini dereye indirdik. Kıyı şeridindeki aramalara dere içinde devam edeceğiz. Derenin bulanık ve akışının hızlı olması riski de beraberinde getiriyor. Derenin içine girmek riskli. Çapalarla derenin içini taramak suretiyle elimizden gelen her şeyi yapacağız. Sürücüye sağ olarak ulaşmayı umuyoruz.''

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz