Görüş Bildir

Düzce'de yıkım sırasında arbede

17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremlerinin ardından depremzedeler için oluşturulan prefabrik konutların yıkımına başlandı.

Düzce'de yıkım sırasında arbede

Düzce'de 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremlerinin ardından depremzedeler için oluşturulan prefabrik konutların yıkımına başlandı, kamu hizmetleri engellenmek istenen konut sakinleri ile ekipler arasında çıkan arbedede 1 kişi gözaltına alındı.

Çay Mahallesi ve Kiremitocağı mahallelerinde bulunan 118 prefabrik konutun yıkımı için tanınan süre bugün sona erdi. Belediye, Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ) ve çevik kuvvet ekipleri, yıkım için prefabrik konutların bulunduğu bölgeye geldi.

Konut sakinlerinin engelleme girişimlerine rağmen ekipler, tahliye edilen konutları yıkmaya, karara uymayan konutların da kamu hizmetlerini engellemek için elektrik ve suyunu kesmeye başladı. Bu sırada kamu hizmetlerinin engellenmesini önlemek için konutlarını çakmaklarla ateşe vermek isteyen bazı vatandaşları çevik kuvvet ekipleri engelledi. Arbede sırasında bazı konut sakinleri sinir krizleri geçirdi, konutlarının camlarını kıran 3 kişi de yaralandı.

Yaralı konut sakinlerine olay yerinde bekletilen 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti, olaylar nedeniyle 1 kişi gözaltına alındı.

Yıkım işlemine devam edileceği belirtildi. 

Prefabrik konutlar için Düzce Valiliği'nce 1 Nisan'da tahliye kararı alınmış, öğrencileri bulunan aileler nedeniyle tahliye kararı 1 Haziran'a ertelenmişti. Valilik, LYS ve SBS'ye girecek öğrencilerin aileleriyle ikamet ettiği 18 prefabrik konutun tahliyesini de 18 Haziran'a ertelemişti.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi