Edirne Valiliği, başıboş atlar için aylık 5 bin liraya çoban tuttu

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, kentte başıboş dolaşıp trafiği tehlikeyi düşüren atların toplanıp bakımının yapılmasıiçin aylık 5 bin lira ücretle çoban tutulduğunu açıkladı. Edirne Valisi'nin 5 bin lira ücretle çoban işe aldığını duyan kentteki diğer çobanlar, valilikte çoban olarak çalışmak için sıraya girdi.

Edirne Valiliği, başıboş atlar için aylık 5 bin liraya çoban tuttu

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, kentteki başıboş atların toplanması için Edirne Belediyesi ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'yla yaptıkları yazışmadan sonuç alamadıklarını, en sonunda bir çobantutmaya karar verdiklerini söyledi. Vali Şahin, "Çobana ayda 5 bin lira veren hiçbir kişi yok. Bugün benim müdürlerim 5 bin lira almıyor. Vali bile onun iki, üç bin lira fazlasını alıyor bu ülkede. Bir çoban tuttuk. Atları buluyor. Götürüyor ahırında onları otlatıyor. Sahibi çıkınca da veriyoruz" dedi.

ATLARI SATACAĞIZ

Kentin merkezini ve ana güzergahları bu sayede atlardan arındırdıklarını belirten Vali Şapih,daha sonra yakalanan atları ihaleyle satışa çıkaracaklarınıkaydederek şunları söyledi:
"O atlar götürülüyor. Ahırda bakılıyor ediliyor. Hayvanlara karşı çok duyarlıyım. Aslında bunlar buluntu maldır. Milli Emlak’ın malıdır. Satılıp milli emlak adına parasının yatırılması gerekir. Osmanlı üç kıtayı atlar sebebiyle kazanmıştır. Atlar üç kıtaya hükümran olmuştur. O atları barındırmamız, bakmamız lazım. O dili olmayan hayvanların sözcüsü olalım dedik. Şimdi 12 civarında at var."

HEPİMİZ ÇOBANIZ

Kentte 5 bin liraya aylıkla işe alınan çobanın, ailesiyle birlikte kentteki bütün atları toplamaya başladığını kaydeden Vali Şahin,çobanın 'idareci yönetici' anlamına geldiğini vurgulayarak konuşmasına şöyle devam etti
"Adam hanımı ile birlikte atlara bakıyor. Herkes çoban, herkes ailesinin çobanı değil mi? Hepimiz çobanız. Çoban demek idareci, yönetici demek. Bu da hayvan idarecisi. Biz de bir hanım ve bir beyi hayvan idarecisi olarak tuttuk. Ve görevlerini ifa edecekler, biz de rahatlamış olacağız. Artık Vali, Belediye Başkanı konuşmayacak bu konuda atlar da gezmeyecek."
Edirne Valiliği'nin 5 bin lira aylıkla çoban çalıştırmaya başladığıhaberi,diğer çobanlar arasında heyecan yarattı. Bazıları, bu paranın daha azına çalışmaya hazır olduklarını söyledi.

Kaynak: DHA