Ege'deki umut yolculuğuna hava muhalefeti engeli

AB ile Türkiye'nin anlaşmaya vardığı 'göçmen' zirvesinin sonrası da Ege'de sığınmacı yoğunluğu gözlenirken; hava muhalefeti ise yasa dışı geçişleri etkiledi. Bodrum'da iki bot kıyıdan açılamadan batarken, bir motoryat ise karaya oturdu.

Ege'deki umut yolculuğuna hava muhalefeti engeli
AB ile Türkiye arasında anlaşmayla sonuçlanan 'Göçmen zirvesinin' sonrasında belki son fırsat olabilir düşüncesiyle bazı sığınmacılar, Yunan adalarına geçmek için çaba harcadı. Akyarlar Mahallesi Aspat Beach sahillinden bu gece sağanak yağmura rağmen 3 ayrı bota binen Afgan ve Pakistan uyruklu yaklaşık 60 sığınmacı, yola koyuldu. Ancak, botlardan sadece biri İstanköy Adası'na (Kos) ulaştı. Diğer iki bottaki yaklaşık 40 kişi, botların aşırı su alması ya da patlak çıkması sonucu sahilden 10 metre kadar açıldıktan yolculuğu sonlandırmak zorunda kaldı. Yüzerek karaya çıkan sığınmacıların, ısınmak için ateş yaktıkları görüldü. Bir süre sonra sığınmacılar dolmuşa binip kent merkezine döndü.
YİNE DENEYECEK
Bir yıl önce Türkiye'ye geldiğini ve Yunan Adası'na geçmek için üçüncü girişimde bulunduğunu anlatan 28 yaşındaki Afgan Arafhani Kawaj, şöyle dedi:
"Amacım Avrupa'ya gidip bir iş bulmak. Bugün son gün diyorlar ama bize göre bu işin sonu yok. İş bulup çalışıp rahat bir yaşam bulana kadar arayışımız devam edecek. Başka bir sefer geçerim şimdi geçemeyen diğer arkadaşlarımla buluşmaya gidiyorum."
YAT KARAYA OTURDU
Yaklaşık 60 Suriyeli kaçağın bulunduğu iddia edilen 18 metre uzunluğundaki 'Alican 2' isimli motoryat ise Bodrum Kabakum plajında karaya oturdu. Motoryatın, geçiş sırasında karşılaştığı Yunan Sahil Güvenlik ekibinden kaçtığı ve döndüğü Bodrum kıyılarında karaya oturduğu öğrenildi. Sığınmacıların, motoryatın karaya vurmasının arından araçtan inip kaçtıkları bildirildi.

Kaynak: DHA

Çok Okunan Haberler