Görüş Bildir

Elazığ'da öğretim üyesinin arazide ölü bulunması

Doç. Dr. Bilgin Gürateş'in bir işhanında silahla öldürüldükten sonra cesedinin dolaba koyularak işhanından çıkarıldığının tespit edildi

Elazığ'da öğretim üyesinin arazide ölü bulunması

Elazığ Emniyet Müdürü Ayhan Buran, arazide toprağa gömülü bulunan Doç. Dr. Bilgin Gürateş'in bir işhanında silahla vurularak öldürüldükten sonra cesedinin tahta dolaba koyularak işhanından çıkarıldığının tespit edildiğini bildirdi.

Buran, yaptığı yazılı açıklamada, Doç. Dr. Bilgin Gürateş için 28 Mart saat 12.40 sıralarında Şehit Mehmet Ali Çakır Polis Merkezi'ne kayıp başvurusu yapıldığını ve bunun üzerine soruşturma açıldığını belirterek, şunları kaydetti:

''Kayıp Doç. Dr. Bilgin Gürateş, 27 Mart günü ilimiz Gazi Caddesi üzerinde bulunan 50'ler Çarşısı işhanında silahla vurulmak suretiyle öldürüldükten sonra cesedi tahta dolaba konularak 28 Mart saat 09.00 sıralarında bahse konu adresten çıkartılmıştır. Minibüsle Gümüşkavak Mahallesi'ne götürülerek bir müddet bekletildikten sonra aynı günün gecesi 22.30 sularında yine aynı mahalle civarında bulunan Erpinik Dağı'na gömüldüğü anlaşılmış, maktulün cesedi 3 Nisan saat 01.30 sıralarında cumhuriyet savcısı ve adli tıp doktoru nezaretinde gömüldüğü yerden çıkartılmıştır.''

Olayın faili ve yardım eden toplam 7 zanlının, olayda kullanılan suç aleti tabanca ve buna ait şarjöre basılı 9 adet mermi ile yakalandığını hatırlatan Buran, 5 Nisan'da adliyeye sevk edilen zanlılardan 5'inin tutuklandığını belirtti.

Elazığ'da, bir ihbar üzerine merkeze bağlı Gümüşkavak Mahallesi'ndeki arazide kazı çalışması yapan ekipler, 6 günden beri kendisinden haber alınamayan Doç. Dr. Bilgin Gürateş'in cesedine ulaşmıştı. Boynunda iz olduğu belirtilen Gürateş'in kasığından silahla vurulduğu bildirilmişti.

Doç. Dr. Gürateş'in, kent merkezindeki işhanında R.Y'ye ait büroda silahla vurulduktan sonra bir sandığın içine konularak Gümüşkavak Mahallesi'ndeki araziye kadar taşındığı, daha sonra toprağa gömüldüğü, büronun da çamaşır suyu ile temizlendiği iddia edilmişti.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi