Elektrik krizinden sonra şimdi de su kesintisi

Mart ayının son günde yaşanan ve vatandaşları mağdur eden elektrik kesintisinden sonra şimdi de su kesintileri yaşanacağı bildirildi.

Elektrik krizinden sonra şimdi de su kesintisi

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi’nden su kesintisiyle ilgili açıklama geldi. GASKİ’nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

”Yurt genelinde yaşanan elektrik kesintisinden dolayı ilimizde bazı mahallelerde enerji kaynaklı su kesintisi yaşanmaktadır. Elektrik arızası giderildiğinde su kesintisi de giderilecektir.” dedi.

Antalya’da elektrik kesintisi su baskınlarına sebep oldu. Antalya’da Kepez üstü varyant yolu, elektrik kesintisinin ardından santral kapaklarının açılması sonucu su altında kaldı.

Türkiye’de 40 ilde yaşanan elektrik kesintisi Antalya’da da etkili oldu. Merkez Kepez ilçesindeki elektrik santralinin sisteminin sıfırlanması sonucu, çekilemeyen fazla su dışarı verilmek zorunda kaldı. Kanalları dolduran fazla su nedeniyle Antalya Bulvarı Kepez varyantını su altında kaldı. Kanaldan şelale gibi çift yönlü yola dökülen su araç sürücülerine zor anlar yaşattı. İş makinesi kanalda genişletme yaptı. Tüm çalışmaya rağmen suyun yola çıkması engellenemedi. Sürücüler suyun bulunduğu alandan dikkatli şekilde geçti. Ormanlık alandan yola şelale şeklinde suların aktığı görüldü. Kanala fazla gelen su, dere yataklarına taştı. Hayvanat bahçesi yakınından geçen doğalgaz boru hattı suların aşındırması sonucu ortaya çıktı. Hayvanat bahçesine ulaşan yollardaki köprü ve masalar da su altında kaldı. Yollarda ise kayaların biriktiği görüldü.

İZSU’dan açıklama geldi. İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU)’dan konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:

”Elektrik kesintisi kaynaklı olarak kuyu ve pompaların çalıştırılamaması nedeni ile aşağıda belirtilen bölgelerde su kesintisi uygulanmak zorunda kalınmıştır.”

Konak İlçesi Üst Bölgeleri,      

Gaziemir İlçesinin tamamı,

Karşıyaka İlçesi Tamamı,

Buca İlçesi Tamamı,

Bayraklı İlçesi Tamamı,

Karabağlar İlçesi Üst Bölgeleri,

Bornova İlçesi Üst Bölgeleri,

Çiğli İlçesi Üst Bölgeleri,

Güzelbahçe İlçesi Üst Bölgeleri,

Narlıdere İlçesi Üst Bölgeleri,

Balçova İlçesi Üst Bölgeleri Görece Mah. Tamamı,

Yeşilyurt Mah. Tamamı,

Hatay Üst Bölgeleri.

Kaynak: Diyarbakır Söz