'Emekli edeceğiz' diyerek dolandırdılar

Adana'da bir kıraathanede tanıştıkları 53 yaşındaki amcaya "Seni emekli edeceğiz" deyip 15 bin lirasını alan dolandırıcılar kıskıvrak yakalandı. Dolandırıcalardan biri Adliye katibi.

'Emekli edeceğiz' diyerek dolandırdılar
Adana'da bir kıraathanede tanıştıkları 53 yaşındaki M. B.'ye "Seni emekli edeceğiz" diyerek 15 bin lirasını alan 30 yaşındaki İbrahim Sarıgeçili, 31 yaşındaki Mehmet Kırmızı ve kendisini SGK müdürü olarak tanıtan Adliye katibi 35 yaşındaki Yemliha Sercan Kurt, gözaltına alındı.

DHA'nın haberine göre Adana'da Merkez Yüreğir İlçesinin Akıncılar Mahallesinde oturan 53 yaşındaki M. B., sigorta primlerindeki eksiklik yüzünden emekli olamadığını öğrenip, çözüm yolları araştırmaya başlıyor. İddialara göre, M. B. ile aynı kahvehaneye gelen Mehmet Kırmızı, durumu arkadaşları İbrahim Sarıgeçili ile Yemliha Sercan Kurt'a anlatıp, yararlanabileceklerini söylüyor. M. B. ile samimiyet kuran Kırmızı, "Benim SGK'da müdür arkadaşım var, istersen senin işini halleder" diyerek yardım teklifinde bulundu. Emekli olma hayali kuran M. B., bu teklife olumlu baktı. 


BİRAZ MASRAFLI OLACAK


M. B., ile Kırmızı, Sarıgeçili ve Adana Adliyesinde katip olarak çalışan Kurt, kahvehanede bir araya geldi. Yemliha Sercan Kurt, M. B.'nin yanında getirdiği sigorta evraklarını inceledi, emekli edilebileceğini söyledi. Kırmızı ise, "Bu iş öyle hemen olmaz, biraz masraflı olacak" diyerek para talebinde bulundu. Emekli olmak için gereken her şeyi yapacağını söyleyen M. B., zanlılara 15 bin TL para verdi. 


BÖYLE BİR MÜDÜR YOK

Aradan uzun süre geçmesine rağmen, emeklilikle ilgili gelişme yaşanmaması nedeniyle kuşkulanan ndan şüphelenen M.B., SGK kurumuna gidip müdür ile görüşmek istediğini söyledi. M. B., yaptığı araştırmada Yemliha Sercan Kurt'u bulamadı. Dolandırıldığını anladığı an durumu hemen polise bildirdi. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, M. B.'nin şikayeti üzerine derhal harekete geçti. Polis, eşkal bilgilerinden yola çıkarak üç dolandırıcıyı da kıskıvrak yakaladı. Sorgularında dolandırıcılık suçlamasını kabul etmeyen 3 zanlı adliyeye sevk edildi.

Dolandırıcılık suçundan çok sayıda suç kaydı bulunan Mehmet Kırmızı ile Yemliha Sercan Kurt ve İbrahim Sarıgeçili tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz