Emniyet tüm valiliklere uyar yayımladı

Emniyet Genel Müdürlüğü, ülke geneli tüm Valiliklere son dakika uyarılarda bulundu

Emniyet tüm valiliklere uyar yayımladı

Emniyetten tüm valiliklere son dakika uyarısı yapıldı.Uyuşturucu ile mücadele kapsamında önlem amaçlı, tüm metruk binaların yıkımı için, valilikler önlem almaya başladı. İstanbul'da Şişli'de basılan bir metruk binada ortaya çıkan görüntüler satıcıların binayı uyuşturucu market olarak kullandığını ortaya çıkarttı.

Uyuşturucu İle Müdücede Yüksek Kurulu, geçtiğimiz günlerde 81' ilin valiliğine metruk binalar konusunda uyarı yazısı göndererek çalışmalara hız verin denildi. 2016-2018 eylem planının alınacak tedbirler başlığı altında ele alınan metruk binaların özelikle uyuşturucu satıcıları, fuhuş ve benzeri suçlara mekan oluşturduğunun altı çizildi.Uyarı yazısında  emniyet birimlerinin devriye kontrollerini artırması istenirken binaların tespiti ile yıkım aşaması işlemlerinin de hızlandırılması gerektiğine dikkat çekildi.

BONZAİ MARKET

İstanbul'da da emniyet konuyla ilgili çalışma başlattı. Uyuşturucu satıcılarına yapılan operasyonlarla adı sıklıkla geçen Şişli Kuştepe'de de son on günde denetimler artırıldı.On günlük denetimlerde  yirmi kiloya yakın bonzai maddesi ele geçirildi.Kuştepe Polis Merkezi Amirliği ekiplerinin takibe aldığı ve satıcıların "Market" diyerek müşteri gönderdiği metruk bir binaya baskın yapıldı. İnşaat halindeki boş binada leğen içinde 2 kilo bonzai maddesi ele geçirildi. Aşaihauava mfhrvrlfurırı binayı ise kendilerine iş yeri yaptıkları boş binaya yaptıkları masraftan ortaya çıktı. Binaya kaçak elektrik çeken satıcıların kendilerine ısıtıcı tesisatı ve tuvalet bile yaptırdıkları görüldü. Satıcının paketlediği bonzaiyi maddesini müşteriye kapıyı açmadan kapı mazgalından verdiği tespit edildi. POlis, metruk binayı kullanan satıcı Mustafa D.'yi satış yaparken suçüstü yakaladı.Satıcılıktan poliste ona yakın kaydı bulunan Mustafa D. işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. akşam

Kaynak: Diyarbakır Söz