Görüş Bildir

Eniştesini öldüren çocuğa 15 yıl istemi

ADANA'da, babasıyla tartışırken araya giren eniştesi 30 yaşındaki Ahmet Özdemir'i bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 16 yaşındaki Y.Ö. hakkında,15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Eniştesini öldüren çocuğa 15 yıl istemi
Olay, geçen 29 Nisan'da merkez Sarıçam İlçesi'ne bağlı Akkuyu Mahallesi'nde meydana geldi. İbrahim Öztaş, akrabası Ahmet Özdemir ile birlikte yanına 3 oğlunu da alarak otomobil ile gezmeye çıktı. Birlikte alkol alan ikili tartışınca İbrahim Öztaş araçtan indi. Öztaş'ın oğlu Y.Ö. ise babasını araca binmesi için ikna etmek için yanına gitti. İddiaya göre Y.Ö., bu sırada araçtan inerek kendisine müdahale eden eniştesi Ahmet Özdemir'i bıçakla yaraladı. Ahmet Özdemir kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken, gözaltına alınan Y.Ö. mahkemece tutuklandı.
'KENDİMİ KORUMAK İÇİN SALLADIM'
Y.Ö. ifadesinde, Ahmet Özdemir'in daha önce de kendisine sataşıp vurduğunu öne sürerek şöyle dedi:
"Alkolün etkisiyle babam ve eniştem arasında tartışma çıktı. Daha sonra babam araçtan indi. Babamı ikna etmek için yanına gittim. Eniştem yanıma gelerek 'sen kimsin lan' diye bağırarak beni itti. Ben de eniştemi itince beni dövmeye başladı. Ben sırt üstü yerdeydim, eniştem üstümde beni dövmeye devam ediyordu. Kendimi korumak için bıçağı rastgele salladım. Eniştem beni öldüreceğini söyleyerek tehditler savuruyordu. Benim de gözüm kararmıştı. Bıçağı nereye doğru savurduğumu bile görmedim." 
Savcı, Y.Ö. hakkında kasten öldürme suçundan yaşının 18'den küçük olması nedeniyle 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacak. Baba İbrahim Öztaş hakkındaki soruşturma ise devam ediyor.DHA
Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi