Enkazda Kur’an topluyorlar

Kahramanmaraş'ta gönüllüler enkazdan Kur'an-ı Kerim'leri topluyor

Enkazda Kur’an topluyorlar

Depremzedelere yardım için İzmir'den Kahramanmaraş'a gelen 30 kişilik gönüllü ekip, birçok enkazda okunabilecek durumda Kur'an-ı Kerim olduğunu görünce bunları toplayıp camilere kazandırmaya karar verdi.

Kentten bölgeye 6 tır yardım ve depremzedelerin barınmaları için 6 konteyner getiren gönüllüler, arama kurtarma çalışmalarına katılıp köylerdeki depremzedelere yardım ulaştırdı.

Arama kurtarma çalışmaları sırasında okunabilir durumdaki çok sayıda Kur'an-ı Kerim'in enkazda olduğunu gören gönüllüler, Kur'an ve dini içerikli kitapları toplamaya karar verdi.

 "BİR CAMİYİ AĞZINA KADAR DOLDURACAK KİTAP TOPLADIK"

Gönüllülerden Şener Avcı,  depremin ikinci gününde Kahramanmaraş'a geldiklerini ve Egemenlik Mahallesi'ndeki Uncular Camisi'nde yardım faaliyetlerine başladıklarını belirtti.

Caminin 8 tuvaletinden sadece 2'sinin kullanılabildiğini ve ekiplerinin çalışmasıyla diğerlerinin de kullanıma açıldığını anlatan Avcı, şöyle konuştu:

"Gaziantep'e gidecektik. Bugün deprem alanını gezerken bir baktık her köşede Kur'an-ı Kerim'ler var. Biz de enkazdaki tüm Kur'an-ı Kerim ve dini içerikli kitapları topladık. Bunların yırtılmayanlarını temizleyip camilerimize bırakacağız. Bir camiyi ağzına kadar dolduracak kitap topladık. İnşallah yarından itibaren ayıklama işine başlanacak."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler