Erdoğan, o kızın değil!

Gülistan Doku’nun ‘intihar etti’ algısına neden olan görüntüsünü Erdoğan’a gösterdiğini belirten anne Doku, Cumhurbaşkanının ‘Bu senin kızın değil, benzemiyor’ dediğini belirtti.

Erdoğan, o kızın değil!

5 Ocak 2020’den bu yana haber alınamayan üniversiteli Gülistan Doku’nun ‘intihar etti’ algısına neden olan Sarısaltuk Viyadüğü üzerindeki görüntüyü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a gösterdiğini belirten anne Doku, Erdoğan’ın “Bu senin kızın değil, benzemiyor” dediğini söyledi.

İNTİHAR ALGISI YARATILMIŞTI

Doku’nun bulunması yönünde başlatılan soruşturmada, dosyada baş şüpheli olan Zainal Abakarov’un polis olan üvey babası Engin Yücel’in soruşturmada yer alırken basına sızdırdığı sözde “intihar mektubu” ve yine Sarısaltuk Viyadüğü üzerinde yere çömelmiş bir kadın görüntüsünün servis edilmesiyle üniversiteli genç kadının intihar ettiği algısı yaratıldı.

ERDOĞAN DOKU AİLESİYLE

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ depreminin birinci yıl dönümü nedeniyle gittiği kentte Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan aracılığıyla Doku ailesiyle görüştü.  Bir yıldır kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku’nun ailesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüştü. Aile, Gülistan’ın akıbetinin ortaya çıkarılmasını istedi. Erdoğan hukuki destek sözü verdi.

‘BU SENİN KIZIN DEĞİL, BENZEMİYOR’

Doku’nun annesi Bedriye Doku, Erdoğan ile yarım saatlik bir görüşme yaptığını söyledi. 18 Ocak 2020 tarihinde, Doku olduğu iddia edilen, Pertek Karayolu üzerinde ilerleyen bir aracın kamerasına yansıyan bir görüntüde Sarısaltuk Viyadüğü üzerinde, kapüşon takan ve yere çömelmiş oturan kadın görüntüsünü Erdoğan’a gösterdiğini ifade eden anne Doku, Erdoğan’ın  “Bu senin kızın değil, benzemiyor” dediğini dile getirdi.

Anne Doku,“Dedim benim kızım 21 yaşında, hala bulunmadı. Bizi dinledi. Gülistan’ın fotoğraflarını da yanımda getirmiştim. Köprüde oturan bir kızın kamerayla çekilen bir görüntüsü vardı. Onun fotoğrafını da gösterdim. Bu fotoğrafı görünce Cumhurbaşkanı, ‘Bu senin kızın değil, benzemiyor’ dedi” diye belirtti.

‘KİMSE İÇİN BU KADAR ARAMA YAPMADIK’

Kızından bir yılı aşkın bir süredir haber alamayan anne Doku, “yüzde bir ihtimal” diyerek Erdoğan’dan tekrar barajın boşaltılmasını istediğini ancak Erdoğan’ın kendisine, “Bütün imkanları kullandık, tekrar imkan yok barajı boşaltmaya. Türkiye’de Gülistan için yaptığımız arama çalışmalarını kimse için yapmadık” dediğini aktardı. Anne Doku, Erdoğan’ın son olarak ‘Kızını inşallah bulacağız’ dediğini söyledi.

  

Kaynak: Diyarbakır Söz