Erzurum'da camilerde Ramazan temizliği

Erzurum merkez Palandöken Belediyesi, yaklaşan Ramazan ayı öncesi ibadetlerin temiz bir ortamda yapılması için camilerde genel bir temizlik yaptırdı.

Erzurum'da camilerde Ramazan temizliği
Temizlik çalışmalarını inceleyen ve görevlilerden bilgi alan Belediye Başkanı AK Partili Orhan Bulutlar, ilçedeki mescit, kuran kursu ve yaklaşık 50 caminin halısından avizesine, kapısından penceresine kadar her yerinin temizlendiğini söyledi. Temizlikten sonra tüm ibadethanelerin pırıl pırıl olduğunu vurgulayan Başkan Bulutlar, Ramazan'da kuracakları iftar çadırlarına da herkesi beklediklerini belirtti. Orhan Bulutlar şöyle konuştu:
"11 ayın sultanı olan Ramazan ayının yaklaştığı bugünlerde halkın ibadetlerini temiz bir ortamda yapmaları için camilerde temizlik yaptırdık. Anlaştığımız temizlik firmasının ekipleri,  mobil halı yıkama aracı ile tek tek bütün camileri geziyor. Daha sonra tamamen köpüksüz deterjan püskürtüldükten sonra basınçlı kaynar suyla halılar yıkanıyor. Böylece camilerde oluşan ter ve ayak kokusu, bu uygulama ile ortadan kalktı."

Kaynak: DHA