Erzurum'da seralarda tohumdan 14 milyon fidan üretilecek

Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü bir yıl içinde seralarda 14 milyon fidan üretecek. Orman Bölge Müdürlüğü tarafından bir yıl içinde 7 serada tohumdan 14 milyon sarıçam, huş, karaağaç, akça ağaç, dişbudak türünde fidan üretmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Erzurum'da seralarda tohumdan 14 milyon fidan üretilecek

Orman Bölge Müdürü Muhammet Salih Çetiner, 2 bin 500 işçiyle fidan üretimi yaptıklarını, fidanların 6 milyon 500 binini Erzurum ve ilçelerine dikeceklerini bildirdi. Fidanların 4 milyonunu ise Erzincan, Kars, Ardahan ve Iğdır'da toprakla buluşturacaklarını vurgulayan Salih Çetiner şunları söyledi:
"Toplum yararına program kapsamında aldığımız personelle fidanları üretiyoruz. Fidanlara göz bebeğimiz gibi bakıyoruz. Önceden hazırlanmış karışımı kaplara yerleştiriyoruz. Her kaba 3'er tane tohum bırakıyoruz. Bantlı sistemde kaplarda tohumlanan fidanlar 2 hafta sonra çimleniyor. Daha sonra seralara yerleştiriyoruz. Fidan ekiminden sonra üzerine perlit malzemesi seriyoruz. Sulama sistemiyle nem veriyoruz. Bunlar ağırlığının 20 katı su hapsediyorlar. Tohumlar bu şekilde su ve nem ihtiyacını karşılamış oluyorlar. Seralarda nitelikli fidanlar üretiyoruz. Cami, okul, mezarlık ve yol kenarı ağaçlandırmalarında bu fidanları dikiyoruz. Erzurum ve çevresinin yeşil bir görüntüye bürünmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. "

Kaynak: DHA