Görüş Bildir

ESED karşıtı ÖSO milisi, kendi ölümünü kafasındaki kamera ile ekranlara sundu!

Esad rejiminin tiranlığından Suriye ve Suriyelilerin korunup kurtarılması hedefini taşıyan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) militanının ESED askerleri tarafından Halep'te vurulma anı an be kameralara yansıdı! Hem de ÖSO milisinin kafasına taktığı kmera tarafından. Kamera kayıtları Öso milisinin kendi ölümünü kameraya çekti dedirtti

ESED karşıtı ÖSO milisi, kendi ölümünü kafasındaki kamera ile ekranlara sundu!

Esad rejiminin tiranlığından Suriye ve Suriyelilerin korunup kurtarılması hedefini taşıyan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) militanının ESED askerleri tarafından vurulma anı an be kameralara yansıdı! Hem de ÖSO milisinin kafasına taktığı kmera tarafından. Kamera kayıtları Öso milisinin kendi ölümünü kameraya çekti dedirtti

Ateşkese rağmen Halep çevresindeki stratejik hedeflere yönelik saldırıyı sürdüren rejim ordusuna karşı savaşan Özgür Suriye Ordusu milisinin başındaki kamerayla kendi ölümünü saniye saniye görüntüledi.

BAŞINDAKİ KAMERA SON ANLARI GÖRÜNTÜLEDİ

Suriye rejimine bağlı birliklerin Halep'in batısındaki 62 numaralı stratejik otoyolun kıyısında bulunan Şeyh Aqil-Qubtal al Cebel'i ele geçirmek için dün düzenlediği saldırıya karşı koyan ÖSO birliğinden Ebu Qays eş Şami adlı milisin başında bulunan kamera, Şami'nin isabet eden bir mermiyle yere düşerek son nefesini verdiği anları görüntüledi.

KARŞI MEVZiDEN AÇILAN ATEŞLE YERE DÜŞTÜ

Bir süre kayalık arazide arkadaşlarıyla ilerideki mevzilere ateş ederek ilerleyen kameralı milis, karşı mevziden açılan ateşle yere düşüyor. Bu arada bir merminin de milisin önündeki toprağı havalandırdığı dikkat çekiyor.

YÜZÜ KOYUN HAREKETSİZ KALDI

Görüntülere göre yere düşen milis ayağa kalkmak için son bir hamle daha yapıyor ancak bunun ardından yüzü koyun şekilde hareketsiz kalıyor.

Suriye'de kurulan, devlet başkanı Beşşar Esad ve rejimini devirmek için silahlı faaliyet gösteren, silahlı bir örgüttür. 2011-2012 Suriye çatışmalarısırasında rejimi devirmek isteyen, ordu mensupları ve silahlanan siviller tarafından, 29 Temmuz 2011 tarihinde Riyad el-Esadliderliğinde kurulmuştur. Siyasi kanadı Suriye Ulusal Konseyi'dir ve ona bağlıdır.

Üyelerinin büyük bir çoğunluğunu, Beşşar Esad'e bağlı Suriye Ordusu'ndan ayrılan asker ve subaylar oluşturmaktadır.

Kuruluşu 29 Temmuz 2011 tarihinde duyurulan Özgür Suriye Ordusu, internet ortamında yayınladıkları videolarda Suriye Ordusu personelini mevcut görev yerlerini terk ederek, kendilerine katılmaya çağırmaktadır. Ne kadar üyesi olduğu kesin olarak bilinememektedir.[4] Ancak kendi websitesinden yapılan açıklamada 40,000 asker olarak tanımlanmıştır.

Rejimi devirmek için silahlı gerilla mücadelesi gösteren grup, kendi iddiasına göre somut olarak hiçbir ülkeden destek almadığını belirtse de bazı Arap ve Batılı ülkelerinden hem askeri anlamda hem de maddi anlamda yardım almaktadırlar.

Ordudan askerler çatışmaya karşı çıkarak muhalif saflara katılmıştır. Bazı siviller de silahlanarak direnişe katılmışlardır. Tüm bu gruplar ise 29 Temmuz 2012 tarihi öncesi dağınık haldeydi. Bu tarihte Suriye Hava Kuvvetleri albaylığından istifa eden Riyad el-Esad ve silah arkadaşları tüm milis-asker gruplarını tek çatıda birleştirmek amacıyla Özgür Suriye Ordusu'nu kurdular.

Özgür Suriye Ordusu herhangi bir çıkar veya maddi kazanç için Esad rejimine başkaldırmış veya bu rejime karşı savaşmış milis veya diğer herhangi bir silahlı kuvvet değildir, bu şekildeki yapıların bir parçası olmamıştır. Biz sadece Suriye halkına karşı ettiği yemini çiğneyerek Suriye'ye ve halkına kötülük yapmaya başlayan, halkını öldüren düzenli Suriye Silahlı Kuvvetler'in yapılanlara karşı sessiz kalamayan üyeleriyiz. Bu yüzden Suriye Özgür Ordusu olarak bizler Suriye ve Suriye halkını savunmak için yemin ettiğimiz sorumluluğun arkasındayız. Gizli veya siyasi hiçbir gündemimiz olmadığını, hiçbir etnik, sekter veya dinsel güç gruplarının hiçbirinin etkisi, kontrolü, denetimi veya temsilciliği altında bulunmadığımızı ilan ederiz. Biz sadece düzenli Suriye Silahlı Kuvvetleri'nden ayrılmış olan askerler ve subaylarız, bir araya gelme amacımız ise akan masum kanının durdurulması için Esad rejiminin tiranlığından Suriye ve Suriyelilerin korunup kurtarılmasıdır

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir