Görüş Bildir

Eşini öldüren sanık ağlayarak savunma yaptı

Adana'da nikahsız eşi 19 yaşındaki Leyla Sabuncu'yu av tüfeğiyle kazaen öldürdüğünü öne süren 23 yaşındaki Şahin Yıldız mahkemede gözyaşları arasında savunma yaptı.

Eşini öldüren sanık ağlayarak savunma yaptı
Merkez Yüreğir İlçesi'nin 19 Mayıs Mahallesi'nde oturan ve seyyar olarak dua kitapları satan 2 çocuk babası Şahin Yıldız, geçtiğimiz 31 Aralık'ta yatakların arasında duran tüfeği almak istedi. İddiaya göre, tüfek ateş alınca çıkan saçmalar 4 yaşındaki kızı Gülendam ile oynayan nikahsız eşi Leyla Sabuncu'nun boynuna isabet etti. Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan genç kadın, kurtarılamadı. Gözaltına alınan Şahin Yıldız, Emniyet Müdürlüğü'nde sinir krizleri geçirdi. Hastaneye kaldırılıp, sakinleştirici iğne yapılan Şahin Yıldız, tutuklandı.
HAKİM KARŞISINA ÇIKTI
Şahin Yıldız kasten öldürme suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne ilk kez hakim karşısına çıktı. Ayakta durmak zorlandığı gözlenen Yıldız, gözyaşları arasında yaptığı savunmasında şunları söyledi:
"Sokakta kavga seslerini duyunca kucağımda 10 aylık bebeğimle dışarı çıktım. Yeğenim T.Y. benden av tüfeğimi istedi. Ben vermek istemedim. Çocuğumla beraber tekrar içeri girdim. Yatakların arasında duran tüfeği başka bir yere saklamak için dipçikten tutup çıkardım. Bu sırada eşim Leyla çocuğum ile birlikte koltukta oturuyordu. Sanırım parmağım tetiğe dokunmuş tüfek ateş aldı. Eşimin yaralandığını görünce şoka girdim bağırarak yardım istedim. Eşimle herhangi bir kavgamız olmadı. Olay kazaen oldu."
Duruşma öncesinde ölen kadın ile Şahin Yıldız'ın yakınları mahkeme koridorunda kavga etti. Polisler tarafından adliye binasından çıkarılan akrabalar dışarıda da bir süre kavga etti. Mahkeme heyeti, Şahin Yıldız'ın tutukluluk halinin devamına karar verip tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi