Eşiyle ilişkisi olduğu iddiasıyla uyuşturucu satıcısını bıçaklayarak öldürdü

Konya’nın Çumra İlçesi’ndebir ay AMATEM’de tedavi gören uyuşturucu madde bağımlısı 30 yaşındaki Gökhan Ü., tedavisi sırada kendisi gibi uyuşturucu madde bağımlısı olan eşi 19 yaşındaki C.Ü. ile ilişkisi bulunduğu iddiasıyla uyuşturucu satıcısı21 yaşındaki Mehmet Kocak’ı bıçaklayarak öldürdü.

Eşiyle ilişkisi olduğu iddiasıyla uyuşturucu satıcısını bıçaklayarak öldürdü

Olay geçen Çarşamba günü Çumra İlçesi Cumhuriyet Mahallesi Yurt Sokak’ta bulunan tek katlı müstakil evde meydana geldi. Uyuşturucu madde bağımlısı evli ve 1 çocuk babası Gökhan Ü. tedavi olmak amacıyla Konya Eğitim Araştırma Hastanesi Alkol ve Madde Bağımlıları Tedavi ve Eğitim Merkezi’ne (AMATEM) yattı. Burada yaklaşık bir ay tedavi gördükten sonra memleketi olan Çumra İlçesi’ne dönen Gökhan Ü., iddiaya göre kendisi gibi uyuşturucu madde bağımlısı olan3 yıllık eşi C.Ü.’nün 2 yaşındaki çocuklarını ailesine bırakarak, babasının evine gittiğini öğrendi. Ayrıca iddiaya göre ailesinden ve arkadaşlarından eşinin daha önce uyuşturucu madde temin ettiği ve poliste bu suçtan kaydı bulunan 21 yaşındaki Mehmet Koçak ile ilişki yaşamaya başladığını öğrendi.

HASTANEYE GÖTÜRMEK İSTEMİŞ

Bunun üzerine ilçede oturan Mehmet Koçak’ın evine giden Gökhan Ü., boğazına bıçak dayayarak AMATEM’de tedavi gördüğü süre içerisinde eşiyle ilişki yaşayıp yaşamadığını sordu. Koçak olayı inkar ederek bıçağı almak için uğraşırken kolundan yaralandı. Bunun üzerine Gökhan Ü. iddiaya göre yaralanan Koçak’ı hastaneye götürmek istedi. Yapılan teklifi kabul etmeyerek evden kaçmaya çalışan Mehmet Koçak’ın üzerine saldıran Gökhan Ü. bıçaklamaya başladı. Koçak’ıbirçok yerinden bıçaklayan Gökhan Ü. daha sonra evden ayrıldı.

50 YERİNDEN BIÇAKLAMIŞ

Eve gelen ailesi Koçak’ı kanlar içerisinde yerde yatarken buldu. Olay yerine çağırılan 112 acil servis ekiplerinin yaptığı muayene sorası bıçaklanan Koçak’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Polis, Çumra Devlet Hastanesi morguna kaldırılan ve 50 yerinden bıçaklanarak öldürüldüğü tespit edilen Mehmet Koçak’ın katil zanlısını yakalamak için çalışma başlattı. Mehmet Koçak’ın yakın çevresi ve arkadaşları ile görüşten polis, 13 kişinin ifadesine başvurdu.

ÖNCE İNKAR ETTİ SONRA İTİRAF ETTİ

İfadesine başvurulanlar arasında yer alan Gökhan Ü. önce olaydan haberinin olmadığını söyledi. Ancak bir arkadaşının Mehmet Koçak’ın evine girerken gördüğünü söylemesi üzerine, Gökhan Ü. çapraz sorguya alındı. Yaklaşık 11 saat sorgulanan Gökhan Ü., AMATEM’de tedavi gördüğü süre içerisinde eşiyle ilişkisi bulunduğu iddiasıyla Mehmet Koçak’ı öldürdüğünü itiraf etti.

PİŞMANIM

Uyuşturucu madde bulundurmak suçundan denetimli serbestlik cezası bulunduğu öğrenilen Gökhan Ü’nün, Mehmet Koçak’ı bıçakladığı gün hiçbir şey olmamış gibi polis merkezine giderek imza attığı ortaya çıktı. Gökhan Ü.'nün polise "Ben hastanede tedavi gördüğüm süre içerisinde eşimle Mehmet Koçak’ın ilişkisi bulunduğunu öğrendim. Bunun üzerine evine giderek konuşmak istedim. Ama aramızda çıkan tartışma sonrası bıçaklayarak öldürdüm. Daha sonra ben tedavi görürken kendisi için uyuşturucu temin edebilmek için ilişki yaşadığını öğrendiğim evi terk eden eşimin yanına gittim. İlişkisi bulunduğunu öğrendiğim Mehmet Koçak’ı öldürdüğümü söyledim. Eşinin de bunun üzerine ‘Ben artık seni sevmiyorum. Zaten boşanacaktım. Neden öldürdün’ diye karşılık verdi. Ben bu cinayeti eşim için işledim. Bu sözleri duyunca çok pişman oldum. Elimi boşuna kana bulamışım’’ diye ifade verdiği öğrenildi.
Poliste sorgusu tamamlanan Gökhan Ü. sağlık kontrolünün ardından dün çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: DHA