Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala seçim sonuçlarını değerlendirdi

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Vatandaşlarımız, 17 yıl, yani 2003'ten 2019'a kadar bir siyasi partiyi tek başına iktidarda tutma ferasetini göstermiş oluyor. Bize büyük sorumluluklar yüklendi" dedi.

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala seçim sonuçlarını değerlendirdi

İznik ilçesindeki Ayasofya Orhan Camisi'ni ziyaret ettikten sonra vatandaşlarla bir araya gelen Efkan Ala, burada yaptığı konuşmada, seçim sonuçlarının Türkiye'ye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Seçim sonuçlarıyla Türkiye'nin önünün açıldığını ve kendilerine ciddi sorumluluklar yüklediğini ifade eden Ala, "Mazeret yok, iş çok. Siyasi istikrar olmazsa memleketin nelerle karşılaşabileceğini ön gören vatandaşlarımız tarihi bir seçim sonucuna imza atmıştır. Bunun gereğini yerine getirmek boynumuzun borcudur" diye konuştu.

Ala, 1 Kasım'daki seçimde Türk demokrasi tarihinde benzeri olmayan bir sonucun ortaya çıktığını vurgulayarak, "Vatandaşlarımız, 17 yıl, yani 2003'ten 2019'a kadar bir siyasi partiyi tek başına iktidarda tutma ferasetini göstermiş oluyor. Bize büyük sorumluluklar yüklendi" ifadelerini kullandı.

7 Haziran'dan sonra tuzaklar kurulduğunu ve terör örgütlerinin ittifak ederek Türkiye'ye saldırdığını anlatan Ala, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu süreci vatandaşlarımız büyük bir sükunetle izledi ve siyasetçilerin Ankara'da söylediklerini, yaptıklarını takip etti. Kim kendisinden yana derdiyle hemdert oluyor, kim bu dertlerden sıkıntılardan yararlanmaya çalışıyor bunları güzelce ölçtü, biçti, tarttı ve bu sonucu memleketimize hediye etti. O bakımdan önümüzde 4 altın yıl var. Bu 4 yılın memleketimize her saniyesinin hizmet olarak dönmesi ve milletimizin ayağına gitmesi için elimizden geleni ardımıza koymadan çalışacağız. Allah, milletimize karşı bizi mahcup etmesin. Çünkü bu necip millet hakikaten dünyada övgüyle izleniyor. İş yapanın problemlerini ve eksiklerini hatırlatarak önünü açıyor, arkasında duruyor. Yeter ki istikamet kaybedilmesin. Allah milletimizin ferasetine layık olanlardan eylesin. Gecemizi gündüzümüze katarak buna layık olmaya çalışacağız."

Bursa'nın ve İznik'in problemleriyle yakından ilgileneceklerini bildiren Ala, İzniklilere bu süreçte verdikleri destekten dolayı teşekkürlerini iletti.

İznik'te vatandaşlarla sohbet ederek, fotoğraf çektiren Ala, bir pastanede aşure dağıttı, partisinin ilçe başkanlığını ve İznik Belediyesini ziyaret etti.

Kaynak: DHA