Eskişehir'de 21 okul, 21 bin fidanı toprakla buluşturdu

ESKİŞEHİR'de aralarında ana anaokulu, ilkokul ve lisenin bulunduğu 21 okul biraraya gelerek bir günde 21 bin fidanı toprakla buluşturdu.

Eskişehir'de 21 okul, 21 bin fidanı toprakla buluşturdu
Orman Bölge Müdürlüğünün organizasyonu ile 21 okuldan yaklaşık 1900 öğrenci ve öğretmen daha önce merkeze bağlı köy olan Mollaoğlu Mahallesi ağaçlandırma sahasında biraraya geldi. Öğrenci ve öğretmenler, Eskişehir Orman İşletme Müdürlüğü tarafından toprak işlemesi yapılan sahaya 21 bin sedir fidanlarının dikimini gerçekleştirdi.
Ağaç bayramı havasında geçen fidan dikim etikinliğinde Orman işletme Müdürü Akın Akman da öğrencilere fidan dikerken yardımcı oldu.
Büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarını söyleyen Orman Bölge Müdürü Recep Ateş "Öğrenciler hem Eskişehir'in yeşillendirilmesine katkı sağlamış oldular, hem de unutamayacakları bir gün yaşadılar. Bir ay boyunca birçok okul ve kurum ile fidan dikim etkinliklerimiz devam edecek. Bahçelerine ve mezarlıklara fidan dikmek isteyen vatandaşlar için de 20 bin fidanı ücretsiz dağıtacağız. Ayrıca isteyenler Orman Fidanlığımızdaki 200 çeşit fidanı da küçük bedeller karşılığında satın alabilirler" dedi.
Mollaoğlu Mahallesi'ndeki fidan dikim etkinliğine Es Çocuk Evi, Mustafa Kemal İlkokulu, Şehit Yusuf Tuna Güzey İlkokulu, Vali Ali Fuat Güven İlkokulu, İlhan Ünügür İlkokulu, Meserret İnel İlkokulu, 23 Nisan İlkokulu, Milli Zafer İlkokulu, İbrahim Karaoğlan İlkokulu, Kılıçarslan İlkokulu, Şeker İlkokulu, Avukat Şahap Demirer İlkokulu, M.Ali Yasin İlkokulu, Hürriyet İlkokulu, Adalet İlkokulu, Reşat Benli İlkokulu, Ali Rıza Efendi İlkokulu, Süceaddin Veli İlkokulu, 1'inci Hava İkmal Bakım Merkezi İlkokulu, 24 Kasım İlkokulu ve 2 Eylül Temel Lisesi katıldı.

Kaynak: DHA