Görüş Bildir

Esnafın elektrik isyanı!

Esnafın elektrik sorunu devam ediyor

Esnafın elektrik isyanı!

Batman merkez çarşı esnafı, devam eden elektrik kesintileri nedeniyle iş yapamaz hale geldiklerini belirterek yetkililerden sorunlarına kalıcı çözüm istedi.

Batman merkez Meydan Mahallesi Balıkçılar Caddesi esnafı, devam eden elektrik kesintileri dolayısıyla büyük bir mağduriyet yaşadıklarını söylediler. Esnaf, yaşadıkları sorunu bildirmelerine rağmen sorunlarının bir türlü çözüme kavuşmadığını belirtti.

Elektrik kesintisi yüzünden dükkânlarının otomatik kepenklerini açamadıkları belirten esnaf, büyük zorluklarla iş yerlerini açmaya çalıştıklarını ifade etti.

“KALICI BİR ÇÖZÜM İSTİYORUZ”

Sürekli elektriklerinin kesilmesinden ötürü mağdur olduklarını belirten esnaf Şehmuz Saçan, “Elektrik kesintilerinden esnaf olarak şikâyetçiyiz. Sürekli elektriğin kesilmesinden dolayı cihazlarımız yanıyor. Elektrik şirketinden biraz sorumluluk bekliyoruz. Sürekli telefonla aramamıza rağmen gelip cihazlarına bakmıyorlar. Bu trafoyu birçok esnaf ve evler kullanıyor. Artık trafomuz bu yükü taşımıyor. Her seferinde gelip şalteri kaldırıp gidiyorlar ve arkasından tekrar elektriklerimiz gidiyor. Soruna kalıcı bir çözüm istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“ELEKTRİKLER KESİLİNCE İŞ YERİMİZİN ÖNÜNDE MAHSUR KALIYORUZ”

Şirket yetkililerine sorunlarını defalarda bildirmelerine rağmen bir çözüm yoluna gidilmediğini dile getiren Süleyman Aydın ise şöyle konuştu:

“Buradan şirket yetkililerine sesleniyoruz: Bir esnaf olarak bazen günde 20-30 defa elektriğimiz gidip geliyor. Pandemi nedeniyle esnaf zaten zor durumdadır. Bir de üstüne elektriğin gitmesi esnafı perişan ediyor. Akşamları elektrik gidecek diye kepenklerimizi bir an önce kapatmaya başlıyoruz. Çoğu zaman elektrikler kesilince iş yerimizin önünde elektrikler gelene kadar bekliyoruz. Çünkü otomatik kepenkler kapanmıyor. Bu durum bizi çok mağdur ediyor. Defalarca bunu şirkete bildirmemize rağmen sorunumuz halen devam ediyor. Elektrik kesintisinden sonra şalterin kaldırılması çözüm değildir. Sorunumuza kalıcı bir çözüm bulsunlar.”

“ELEKTRİK PANOSUNDA HERHANGİ BİR GÜVENLİK TEDBİRİ YOK”

Yaşanan kesintilere tepki gösteren bir diğer esnaf Behçet Toprak, “Bizde burada esnafız. Elektrik panosunda herhangi bir güvenlik tedbiri yok. Her elektrik kesildiğinde biri gelip şalteri kaldırıyor. Elektrik kesintilerinden dolayı sürekli saatlerimiz bozuluyor. Esnaf olarak çok mağdur oluyoruz. Yetkililerin bu sorunumuza bir çözüm yolu bulmalarını istiyoruz.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi