Esnafın Güvenlik Kameraları Çalındı

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde bulunan Kapalı Çarşı'daki 5 esnafın güvenlik kameraları kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı.

Esnafın Güvenlik Kameraları Çalındı
Hasan Çelebi Mahallesi'nde bulunan Kapalı Çarşı'da ayakkabıcıların bulunduğu sokakta sabah işyerini açmaya gelen 5 esnaf, hırsızlara karşı taktırdıkları güvenlik kameralarının yerinde olmadığını görünce polise başvurdu. İhbar üzerine çarşıya gelen ve inceleme yapan polis, hırsızlığı gerçekleştiren kişilerin bulunması için çalışma başlattı.

KAMERALAR ÇALINDI Sadece güvenlik kameralarının çalınması ile şoke olan esnaf ise, hırsızlığın gece yaşanan elektrik kesintisi sırasında yapıldığını düşündüklerini belirterek, "Her gece 01.30 ile 04.30 saatleri arasında elektrik kesintileri oluyor. O sırada bu hırsızlık gerçekleştiği için kamera kaydı yok. Bu durum ilerleyen günler için bizi endişelendiriyor. Çünkü hırsızlar daha rahat hareket etmek için bu yönteme başvurmuş olabilir" dedi.

Güvenlik kamerası çalınan işyerlerinde ve çevresinde parmak izi araştırması yapan polis, hırsızlığı aydınlatmaya yönelik çalışmasını sürdürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz