Esrarengiz vurulma!

Gece Tarlasında Vurulan Köylünün Ailesi Jandarmayı Suçladı

Esrarengiz vurulma!

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi Suriye sınırındaki Aşağıparapara köyünde çiftçilik yapan Mahmut Akbaş, gece saat 23.00 sıralarında sınıra bitişik tarlasında nereden geldiği bilinmeyen kurşunların hedefi oldu. Oğlu ile birlikte tarlada olduğu sırada açılan ateş sonucunda yaralanan Akbaş, hastaneye kaldırıldı. Akbaş'ın ailesi, Mahmut Akbaş'ın jandarma tarafından açılan ateş sonucunda yaralandığını iddia ederken askeri yetkililerin bunu kabul etmediği öğrenildi.

Gece meydana gelen olay iddiaya göre şu şekilde gerçekleşti: Aşağıparapara köyünde ikamet eden 41 yaşındaki Mahmut Akbaş, buğday sulamak için gece tarlasına gitti. Bu sırada jandarma ekipleri Akbaş'ı kaçakçı zannederek ateş etti. Oğlu Orhan Akbaş ile tarlada bulunan Akbaş, açılan ateş sonucu yaralandı. Bu sırada oğlu askerlere seslenerek babasının vurulduğunu belirterek yardım istedi. Orhan Akbaş'ın çığlığına askerler havaya ateş açarak karşılık verdi. Bunun üzerine oğul Akbaş, amcasını arayarak yardım istedi.

JANDARMAYA SUÇLAMA

Bu arada tarlada yaralanan Mahmut Akbaş gece Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Akbaş ailesi ise olaydan jandarmayı sorumlu tuttu. Yardıma giden Hacı Akbaş, ağabeyi ve yeğeninin jandarma tarafından tarandığını söyledi. Hacı Akbaş, 9. askeri bölüğün yakın bir yerde bulunduğuna işaret etti. Tarlaya babası ile giden Orhan Akbaş ise minibüste bekledikleri sırada ateş açıldığını kaydetti.

Öte yandan askeri yetkililerin Akbaş ailesinin iddialarını ret ettikleri öğrenildi. Yaralı Akbaş'ın hastanedeki tedavisi devam ederken olayle ilgili soruşturma da sürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler