Evi yandı, 2 çocuğu ile komşulara sığındı

MUŞ'taki Kültür Mahallesi'nde tek katlı evde sobadan çıkan yangında ev ile eşyaları yanan Ayten Durmaz, 2 çocuğu ile birlikte komşularına sığındı.

Evi yandı, 2 çocuğu ile komşulara sığındı

Yangın, 21 Aralık günü sabaha karşı Kültür Mahallesi’ndeki eşinden boşandıktan sonra 2 çocuğu ile birlikte oturan 38 yaşındaki Ayten Durmaz'ın evinde meydana geldi. Sobadan çıkan yangını fark eden Durmaz, komşularını alarak yardım istedi. Komşuları tarafından anne ile çocukları kurtarılırken, evde çıkan yangın büyümeden itfaiye tarafından söndürüldü. Yangında ev ile birlikte eşyarının da yanması üzerine komşularına sığınan Ayten Durmaz, şöyle dedi:

2 ÇOCUĞU İLE KOMŞULARA SIĞINDI

"Oğlum Gaziantep İslahiye’de asker. Biri kız diğeri iki çocuğumla birlikte yaşıyorum. Soba ya da bacadan çıkan yangında evim kullanılamaz hale geldi. Duman beni uyandırdı. Çocuklarımı kaldırdım, telaşla dışarı çıkacağımıza banyoya girdik. Cep telefonuyla komşuma haber verdim ve yardım istedim. Onlar gelip bizi kurtardı. Biz evden çıktıktan 2 dakika sonra patlama oldu. Tüm çamlar kırıldı. Canımızı kurtardığımıza seviniyorum. Ancak, ne yatak, ne yorganımız kaldı. Tüm eşyalarımız yandı. Bakalım ne yapacağız."

Komşusuna evinin kapılarını açan Kamile Selen ise, "Abla ‘yetiş yetiş evimiz yanıyor' dedi. Hemen koştuk ve kapıyı kırdık, anne ile çocuklarını kurtardık. Artık devletimiz büyüktür. İnşallah bunlara yardım eder. Kadın duldur, çocuğu askerdir. O çocuğun hatırı için olsa da yardım etsinler" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz