Faciadan dönüldü

İşte böyle son sürat benzin istasyonuna daldı. Ortalık savaş alanına dönerken, şans eseri araclarn yakıt pompalarına çarpmadı.

Faciadan dönüldü

Diyarbakır'da önceki gece başka aracın çarpması sonucu bir petrol istasyonuna giren otomobil ortalığı savaş alanına çevirdi. Kaza güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedildi.

Kokunç kaza geçtiğimiz Pazartesi günü saat 21.28 sıralarında meydana geldi. Diyarbakır-Elazığ karayolunun Seyrantepe Mevkii'nde seyir halinde bulunan bir otomobil, aynı yolda makas atarak seyreden ve plakası alınamayan başka bir aracın çarpması sonucu petrol istasyonuna girdi. Direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü, hızla yakıt pompasının yanında duran ve içinde 3 kişilik bir ailenin bulunduğu araca çarptı.

SON SÜRAT ÇARPTI

Kazaya sebep olan araç olay yerinden kaçarken, istasyonda bekleyen araç çarpmanın etkisiyle sürüklenerek yakıt pompasına zarar verdi. Akaryakıt istasyonunun güvenlik sisteminin devreye girerek elektrikleri kesmesi, büyük bir faciayı önlerken, kaza güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedildi. Kamera görüntülerinde, bir araç süratle akaryakıt istasyonuna giriyor. Bu sırada pompa önünde bekleyen aracın sürücüsünün, yakıt aldıktan sonra aracın bagajına baktığı ve bir süre istasyondan ayrılmadığı görülüyor. Görüntülerde istasyona giren araç hızla ilerleyerek pompanın yanındaki araca çarparak duruyor. Bu sırada dışarıda duran sürücü de koşarak sürüklenen araca gidip ön kapıyı açıyor.

BİR KİŞİ YARALANDI

Meydana gelen kazada, yakıt pompasının yanındaki arabada bulunan 2 yaşındaki bir çocuk hafif yaralanarak vatandaşlar tarafından Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Yaralı çocuk ayakta tedavi edilirken, kazaya neden olarak kaçan sürücünün yakalanması çalışmaları sürdürülüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz