Fahrettin Koca, 'Salgın riski henüz geçmedi'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs salgını ile alakalı son dakika açıklama yaptı. İlk seyri gibi olmasa da salgın riskinin ortadan kalkmadığını belirtti.

Fahrettin Koca, 'Salgın riski henüz geçmedi'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs salgını ile alakalı son dakika açıklama yaptı. İlk seyri gibi olmasa da salgın riskinin ortadan kalkmadığını belirtti. Sağlık Bakanı Koca: "Salgın riski ortadan kalkmış değil. Normalleşme, mücadeleden geri adım atmak anlamına gelmemelidir." dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İnsanımıza huzurunuzda vermek istediğim iki mesaj var. Birincisi, salgın riski ortadan kalkmış değil. Normalleşme, mücadeleden geri adım atmak anlamına gelmemelidir. İkincisi ise, Kontrollü Sosyal Hayat. Maske ve mesafe kuralına uymalı, el temizliğine her zamankinden fazla önem vermeliyiz" dedi.

Sağlık Bakanlığı Marmara Üniversitesi Hastanesi açılış töreni gerçekleştiriliyor. Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar ve davetliler katıldı.

"Salgın riski ortadan kalkmış değil"

Açılış töreninde konuşma yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bütün dünyayı aynı gündemde birleştiren Covid-19 salgını, liderliğinizde sağlığa yapılan yatırımların ne kadar yerinde olduğunu ve sağlığa yapılan yatırımın neden kalkınmanın merkezinde olması gerektiğini her zamankinden daha fazla gösterdi. Güçlü bir sağlık sistemi, gelişmiş bir alt yapı ve fedakarlıktan çekinmeyen yetkin bir sağlık ordusu, böyle zamanlarda en fazla ihtiyaç duyduğumuzdur. Bu vesileyle, insanımıza, huzurunuzda vermek istediğim iki mesaj var. Birincisi, salgın riski ortadan kalkmış değil. Normalleşme, mücadeleden geri adım atmak anlamına gelmemelidir. İkincisi ise, Kontrollü Sosyal Hayat. Maske ve mesafe kuralına uymalı, el temizliğine her zamankinden fazla önem vermeliyiz" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler