Fırat nehri iki can aldı

Fırat Nehri'ne giren 2 kişi boğulurken, Tunceli'de serinlemek için Munzur Çayı'na giren kişi akıntıya kapılarak hayatını kaybetti.

Fırat nehri iki can aldı

Havaların aşırı derecede sıcak geçtiği Doğu ve Güneydoğu bölgesinde boğulma olayları arttı.  Şanlıurfa'da serinlemek için Fırat Nehri'ne giren 2 kişi boğulurken, Tunceli'de serinlemek için Munzur Çayı'na giren kişi ise akıntıya kapılarak yaşamını yitirdi.

Suriye uyruklu Abdullah Huriye (31) ile Amir Elhacı (19), Birecik ilçesi kırsalındaki Karşıyaka Mahallesi yakınlarından geçen Fırat Nehri'ne girdi.

Bir süre sonra gözden kaybolan iki kişi için çevredekiler 112 Acil Servis ekiplerinden yardım istedi. Olay yerine Jandarma Arama Kurtarma Timi (JAK), AFAD ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin bölgede yaklaşık bir saat yürüttüğü arama çalışmaları sonucu Huriye ile Elhacı'nın boğuldukları tespit edildi. Sudan çıkarılan cesetler, Birecik Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Akıntıya kapıldı

Buarada, Munzur Vadisi'ndeki Halbori Gözeleri mevkisinde Munzur Çayı'na giren Hüseyin Yüksel, bir süre sonra gözden kayboldu.

Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye 112 Acil Servis, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin çabasıyla sudan çıkarılan Yüksel, olay yerindeki müdahalenin ardından Tunceli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hastanedeki müdahalelere rağmen kurtarılamayan Yüksel’in, Kızılay Kovancılar İlçe Başkanı olduğu öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz