Görüş Bildir

Gaziantep'e, Merkel'den önce Almanya Büyükelçi Erdmann geldi

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in yarın Gaziantep'e yapacağı ziyaret öncesi kente Almanya Büyükelçisi Martin Erdmann geldi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret eden Büyükelçi Erdmann, Merkel'in yarın yapacağı ziyarette, dünyaya Türkiye'ye sığınmacılar konusunda yardım edilmesi mesajı vereceğini söyledi.

Gaziantep'e, Merkel'den önce Almanya Büyükelçi Erdmann geldi
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i makamında ziyaret eden Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann, Başbakan Davutoğlu ile Merkel'in yarın dünyaya barış mesajı vereceğini söyledi. Gaziantep’in Fatma Şahin gibi bir belediye başkanına sahip olduğu için şanslı olduğunu belirten Erdmann, şöyle dedi:
"Gaziantep böyle bir belediye başkanına sahip olduğu için çok şanslı. Dünya çapında bakıldığı zaman Fatma Şahin gerçekten belediye başkanı olarak zor bir görev icra ediyor. Bu zorluk Gaziantep’in şuan küresel mülteci krizi konusuyla bağlantılı, terör sorunuyla bağlantılı. Suriye’deki iç savaş nedeniyle çok önemli bir konuma sahip olan bir şehir. Gerçekten böyle bir şehirde büyükşehir belediye başkanı olmak zor. Güçlü bir kadın ancak bunu yapabilir. Yarınki ziyarette Almanya şansölyesi Merkel, Ahmet Davutoğlu Türkiye’den buradan Almanya’ya bütün dünyaya Türkiye bize yardım ediyor bizde Türkiye’ye yardım ediyoruz mesajı verecek."
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise yarınki ziyarette liderlerin, Suriyeli mülteciler ve Türklerin nasıl bir arada kardeşçe yaşadığını yerinde göreceklerini söyledi. Almanya ve Türkiye’nin geçmişten gelen güçlü iki müttefik ülke olduğuna dikkat çeken Şahin şunları söyledi:
"Almanya ile Türkiye tarihte önemli iş birlikleri yapmıştır. Almanya güçlü bir dosttur, güçlü bir müttefiktir. Geçmişten aldığımız bu güçle ve ilhamla da bugünkü sorunları birlikte çözme gücüne ve kudretine sahibiz. Almanya’nın başında güçlü bir kadın liderin olması, Almanya’nın Avrupa’daki yaşanan krizde en az zararla çıkmayı başaran güçlü liderliği bir kadın liderin neler yapabileceğini göstermesi bakımından benim için de önemli bir örnek modeldir. Dünyaya birçok mesajı birlikte verme açısından mekan çok önemli, çünkü Suriye’ye 40 kilometre uzaklıkta olan bir barış şehri, bir huzur şehri burası. 350 bin mültecinin 5 yıldır ağırlandığı bir şehirde birlikte tüm dünyaya mesaj vermesini çok anlamlı buluyorum. Nasıl iki toplum birlikte kardeş olabiliyor liderler yarın bunu yerinde görecek. 50’li yıllardan başlayan vatandaşlarımızın Almanya’ya gidip bugün Alman ekonomisinde güçlü aktörler olmaları bir başarı hikayesi. Aslında göçü iyi yönetebilirsek berekete ve kalkınmaya nasıl katkı sağladığının en büyük örneğidir."
Ziyarette, Almanya Büyükelçisi Erdmann’ın eşi Marion Maria Antonia Erdmann’ın kulağındaki Türkiye ve Almanya bayrağını taşıyan küpe dikkat çekti.
Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi