Gaziantep'te 'Şehir Kimliği Çalıştayı' düzenlendi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Ticaret Odası toplantı salonunda 'Şehit Kimliği Çalıştayı' düzenlendi. Çalıştaya Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Çevre ve Şehircilik Bakanı Danışmanı İbrahim Acar, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Fatma Şahin, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı.

Gaziantep'te 'Şehir Kimliği Çalıştayı' düzenlendi
Gaziantep'te 'Şehir Kimliği Çalıştayı' düzenlendi.
 Çalıştayda konuşan Bakan Danışmanı İbrahim Acar, çalıştayı kentin yarınlarının inşası amacıyla düzenlediklerini belirterek, "Her bir şehirde yaşayan insanların şehrin değerlerini fark etmelerini sağlayacak bir çalışma başlattık. Şehrin varlığını, şehrin kıymetini, maddi ve manevi değerlerini şehirde yaşayanlarla veya şehir adına, Gaziantep adına, Gaziantep ile ilgili bilgisi olan, iddiası olan, birikimi ve çalışması olan Gaziantep’in var olan değerlerinin tanıtımı ve tanıtılmasına kaybolmaya yüz tutmuş veya kaybolmuş olan eserlerinin ihya edilmesine veya mevcut değerlerinin geliştirilmesine yeni değerler oluşturulmasına, geleceğe taşınmasına vesile olmak üzere şehir kimliği çalıştayı çalışmalarını başlatmış bulunuyoruz" dedi.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise Gaziantep'in farkındalığının geçmişi olduğunu ifade ederek, "Şehrin bugününe baktığınız zaman 5 önemli antik kenti, aynı zamanda restore edildiği aynı zamanda da üretim merkezinden bahsediyoruz. Bunların bir arada olduğu başka bir şehri bulmak mümkün değil. Bu kadar çeşitlilik içinde bu kimliğimizi oluşturmamız ve bunu yarına taşımamız gerekiyor” diye konuştu.
Çalıştay, Bakan Danışmanı İbrahim Acar’ın sunumuyla sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Diyarbakır Söz