Görüş Bildir

Gençleri Aydınlatmalıyız!

"Sabah Namazıyla Diriliş" programı kapsamında partisinin üye ve gönüllüleriyle bir araya gelen HÜDA PAR Diyarbakır İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Fuat Demir, sabahın nurundan mahrum olan bir gençliğin, geleceğini aydınlatamayacağını vurguladı.

Gençleri Aydınlatmalıyız!

Diyarbakır Merkez Bağlar İlçesinde bulunan Bayramoğlu Camisinde ‘Sabah Namazıyla Diriliş’ programı kapsamında bir araya gelen HÜDA PAR Diyarbakır İl Gençlik Kolları üye ve gönüllüler, sabah namazını eda etti.

Kılınan namazın ardından açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Diyarbakır İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Fuat Demir, sabahın nurundan mahrum olan bir gençliğin, geleceğini aydınlatamayacağını söyledi.

Sabah namazının, vermiş olduğu manevi atmosferinden dolayı buluşmalarının çok verimli geçtiğini söyleyen HÜDA PAR Diyarbakır İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Fuat Demir, “Sabah Namazıyla Diriliş" programı kapsamında her hafta şehrin farklı camilerinde gençlerle sabah namazında bir araya geldiklerini söyleyen Demir, sabah namazının vermiş olduğu manevi atmosferinden dolayı buluşmalarının çok verimli geçtiğini söyledi.

Demir, "Simalarda oluşan sıcak tebessümler cami cemaatinin de dikkatini çekiyor ve gençliğin bu etkinlikler vesilesiyle camilere koşmaları onları çok memnun ediyor. Cami cemaati bu tür etkinliklerin sürekli yapılmasını bizden talep ediyor." dedi.

Düzenlendikleri programla özellikle gençlerin, camilerin manevi atmosferinden faydalanmaları ve kardeşlik bilincinin daha çok pekişmesini amaçladıklarını vurgulayan Demir, "Bu vesileyle her mahalledeki gençlerimizle bir araya gelip tanışma ve kaynaşma imkanı buluyoruz. Camilerimiz bizim buluşma noktalarımız haline geldi. Şu ahir zamanda camilerdeki genç kardeşlerimizin sayısının artması demek, gelecek nesillerin daha sağlıklı, verimli ve topluma faydalı; olumlu manada daha iyi katkıda bulunması demektir. Özellikle camideki büyüklerimiz geleceğe dair daha ümitvar olabiliyorlar. Çorba ikramlarımız ile birlikte bir nebze dahi olsa gönüllerin ısınması ve sıcak muhabbetlerin oluşması bizi ve cami cemaatini çok mutlu ediyor." ifadelerini kullandı.

“Manevi gelişimini pekiştirmiş olan bir toplumda huzur ve güven ortamı oluşur”

Demir, “Sabah namazı ile güne başlayan bir gençliğin, toplumun huzuru ve ihyasında önemli bir ölçü olduğunu düşündüğümüzden dolayı bu tür etkinliklerimizi gün geçtikçe artırıyoruz. Çünkü manevi gelişimini pekiştirmiş olan bir toplumda huzur ve güven ortamı oluşur. Sizin vesileniz ile bir kez daha gençliğe çağrıda bulunuyor ve diyoruz ki, sabahın nurundan mahrum olan bir gençlik, geleceğini aydınlatamaz. Geleceğimizin aydınlanması için tüm genç kardeşlerimizi sabah namazı buluşmalarımıza davet ediyoruz. Davetimize icabet eden tüm kardeşlerimize de teşekkürlerimizi sunuyoruz.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi