Gezi bahanesiyle sınırdan kaçacaklardı

Tekirdağ’ın Malkara İlçesi’nde polis ve jandarma ekiplerinin yaptığı kontroller sırasında durdurulan bir otobüste, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 80 Suriyeli kaçak yakalandı. Pasaportlarına olmasına rağmen vizeleri olmayan kaçaklar geziye çıktıklarını ve Avrupa ülkelerini dolaştıktan sonra geri döneceklerini söyledi.

Gezi bahanesiyle sınırdan kaçacaklardı

Malkara İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri şüphe üzerine bir otobüsü takibe aldı. Çavuşköy mahallesi mevkiinde jandarma ve polis ekiplerince durdurulan 07 JZ 009 plakalı otobüste, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 80 Suriye uyruklu kaçak yakalandı.

Geziye gidiyoruz

Kaçakları taşıyan otobüs şoförü 59 yaşındaki Rifat Kapısız jandarma tarafından gözaltına alındı. Sağlık kontrolünün ardından kaçaklar ifadeleri için Malkara İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü. Pasaportları olmasına rağmen herhangi bir ülke vizeleri olmayan kaçaklar, geziye çıktıklarını ve Almanya, Hollanda gibi ülkeleri dolaştıktan sonra geri döneceklerini söyledi. İfadelerinin ardından geldikleri otobüsle Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi’ne teslim edilen kaçakların barınma evine yerleştirileceği belirtildi. Otobüs sürücüsü Kapısız hakkındaki soruşturma ise sürüyor.

Kaynak:DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz