Giresunda inşaat temelinde kayma, 6 katlı apartman boşaltıldı

Giresun'da inşa edilecek bir binanın temel kazısı sırasında meydana gelen göçük, bitişikteki yapılarda hasara neden oldu.Tek katlı muhtarlık binası yan yattı, hasar gören 6 katlı 24 daireli apartman ise boşaltıldı.

Giresunda inşaat temelinde kayma, 6 katlı apartman boşaltıldı
Gedikkaya Mahallesi Küçük Sanayi Sitesi yanında bulunan bir inşaatın temelinde dün akşam saatlerinde göçük meydana geldi.Muhtarlık binası ileyanında bulunan 6 katlı ve 24 daireliapartmanda dahasar oluştu. Polisbölgede güvenlik önlemi aldı,apartmanda oturanlar tedbir amacıyla tahliye edildi.
Dün geceyi yakınlarının ve komşularınınevinde geçiren apartman sakinlerikorkulu anlar yaşadı.Apartmanın5’inci katında oturan Meltem Bozdoğan, binanın önceki gece sallandığını,dündegöçük yaşandığını belirterek şöyle dedi:
"Dün geceden beri dışarıdayız ama bu saate kadar burayahiçbir yetkili gelmedi. Evlerimizde hasarlar oluştu. Binanın tabanında çatlama var. Eve giremeyiz.Zaten psikolojik olarak daçok zor durumdayız.Binanın önüneduvar çekilereksorun giderilecekmiş. Eğer o kadar güveniyorlarsaanahtarımı vereceğim, gelsin evde dursunlar."

'EVDEN ÇIKIN DİYORLAR,YER GÖSTERSİNLER'

İnşaatın Ağustos ayından bu yana sürdüğünüanlatan,derine inilmemesi için daha önce de uyarıda bulunduklarınıkaydeden Kemal Çapan ise, "Üst kısmı çökerdedik ama dinlemediler, kazmaya devam ettiler.En sonunda kaymaya başladı. Binada çatlaklar oluştu. Artık güvenip oturma şansımız kalmadı" diye konuştu.Merve Şahin de, "Dün akşam yetkililer geldi, inceledi.Ama şu saate kadar bir çözüm sunulmadı. Çatlaklar giderek büyüyor. Apartmanda hamile kadınlar var. Çocuklar okula gidecek. Bize 'evden çıkın' diyorlar ama gidecek yerimiz yok. Bize bir yer göstersinler" diye dert yandı.
Apartman sakinleri,savcılığa suç duyurusunda da bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz