Gölet Cinayeti sanığı: Sonraki duruşmada her şeyi anlatacağım

Bursa’nın İnegöl İlçesi’nde, geçen yıl 27 Temmuz’da dövüldükten sonra 10 bıçak darbesiyle öldürülen ve cesedi gölete atılan 29 yaşındaki Sedat Vardar’ın cinayet sanığı olarak tutuklanan 29 yaşındaki İlker Uzbağcı’nın yargılanmasına başlandı. Hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Uzbağcı, psikolojisinin iyi olmadığınıbelirterekilk duruşmada savunma yapmadı.

Gölet Cinayeti sanığı: Sonraki duruşmada her şeyi anlatacağım
İnegöl’e bağlı Kulaca ve Şipali mahalleleri arasında bulunan eski kum ocağı göletinde, geçen yıl 27 Temmuz’da işçiler, beline taş bağlanmış bir erkek cesedi buldu. Haber verilmesi sonucu gelen jandarma, üzerinden kimlik çıkmayan, dövüldükten sonra 10 yerinden bıçaklanarak öldürülüp ardından beline taş bağlanarak gölete atılan cesedi, otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırdı. Yapılan araştırma sonucu öldürülen gencin kendisinden on gündür haber alınamayan Bursa'nın Merkez Yıldırım ilçesi'nde yaşayan Sedat Vardar olduğu ortaya çıktı. Ailesi tarafından teşhis edilen Vardar'ın cep telefonunu inceleyen jandarma, İlker Uzbağcı’yı cinayet şüphelisi olarak gözaltına aldı. 


'SONRAKİ DURUŞMADA HER ŞEYİ ANLATACAĞIM'

Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Uzbağcı hakkında 'Tasarlayarak adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Duruşmada ifade vermesi istenen İlker Uzbağcı, "Şu anda psikolojim iyi olmadığı için bu duruşmada susma hakkımı kullanmak istiyorum. Kafamı toplayıp kendime geldiğimde, bir sonraki duruşmada her

şeyi olduğu gibi anlatacağım" dedi.


'ARALARINDA HUSUMET VARDI'

Duruşmada daha sonra cesedi gölette bulan Recep Yılmaz ve ölen Sedat Vardar’ın kardeşi Suat Vardar, tanık olarak dinlendi. Sanığı tanıdığını ve ölen ağabeyiyle birlikte 2011 yılında bir hırsızlık olayına karıştıklarını ve İlker Uzbağcı’nın suçu ağabeyine attığını öne süren Suat Vardar, "Ağabeyim haksız yere suçlandı. Bu nedenle aralarında husumet vardı. Ağabeyimle en son bayramdan iki gün önce eniştemdeki iftar yemeğinde görüşmüştük. Ondan sonra bir daha haber alamadım" diye konuştu.

CESEDİ BULUNDUĞU GÜN TELEFONUNDAN MESAJ GELDİ

Cesedin bulunduğu günağabeyinin telefondankendisine mesajlargeldiğini aktaran Suat Vardar şunları söyledi:
"En son İnegöl Jandarma bizi çağırdığında arabayla giderken, kendi cep telefonum ile ağabeyimin cep telefonunu aradım, cevap vermedi. Ancak ağabeyimin telefonundan 'Ben iyiyim. Anne ve babama söyleyin, aramam olduğu için Bursa ilinin dışındayım'diye mesaj geldi. Ben de yine ağabeyimin telefonuna mesaj atarak 'Neredesin? İnegöl’de jandarma seni çağırıyor' dedim. Bunun üzerine ağabeyimin cep telefonundan 'Niçin çağırıyorlar' diye bir mesaj gelince, o zaman ben mesajı gönderen kişinin ağabeyim olmadığını anladım, ben ağabeyimi sanık İlker’in öldürdüğünü düşünüyorum."

'OĞLUM VE SANIK UYUŞTURUCU KULLANIRDI'

Öldürülen Sedat Vardar’ın babası Kamil Vardar da, oğlunun 2011 yılında haksız yere suçlandığını savunarak şöyle dedi:
"Olaydan önce oğlumun üzerinde 10 binTL’ye yakın para olduğunu biliyorum. Sanık İlker ve oğlum uyuşturucu kullanırlardı. O gün sanık İlker, oğlumun üzerindeki bu paradan da haberi olduğu için oğlumu kandırıp uyuşturucu işi için getirmiştir. Oğlumu öldüren sanık İlker’den ve ona yardım eden Rahmi’den şikâyetçiyim."
Sanık İlker Uzbağcı’nın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz