Görüş Bildir

Gözler İzmir'de Yazar Sevan Nişanyan hapishaneden firar etti, bir de sosyal medyadan duyurdu

Yazar Sevan Nişanyan'ın son dakika firar ettiği haberi gündemdeyken, son dakika bilgilere ulaşıldığı da açıklandı. Sevan Nişanyan tutuklu bulunduğu Foça cezaevinden firar edip yurt dışıa çıktığı iddiaları akabinde gözler İzmir'e çevrildi.

Gözler İzmir'de Yazar Sevan Nişanyan hapishaneden firar etti, bir de sosyal medyadan duyurdu

Yazar Sevan Nişanyan'ın son dakika firar ettiği haberi gündemdeyken, son dakika bilgilere ulaşıldığı da açıklandı.  Sevan Nişanyan tutuklu bulunduğu Foça cezaevinden firar edip yurt dışıa çıktığı iddiaları akabinde gözler İzmir'e çevrildi. Nişanyan'ın sosyal medya hesabı Twitter hesabından son dakika firarettiğinin duyurulması üzerine yaşananlar ve detaylar...

Nişanyan firarını, sosyal medya hesaplarından, “Kuş uçtu. Darısı geride kalan 80 milyonun başına” paylaşımı ile duyurdu.

hurriyet.com.tr'nin edindiği bilgilere göre Nişanyan'ın bugün sabah 09.45'te cezaevine teslim olması gerekiyordu. Ancak Nişanyan'ın akşam saatlerine kadar teslim olmadığı öğrenildi.

İzmir'in Selçuk İlçesine bağlı kırsal Şirince Mahallesi’nde bir kilometre mesafedeki kendine ait araziye yaptığı 60 metrekarelik evin inşaatı arazinin SİT olduğu gerekçesiyle iki kez mühürlenmesine rağmen tamamlayan Nişanyan, hakkında Selçuk 2’nci Asliye Ceza Mahkemesinde davalar açılmıştı.

Suçun mükerrer olarak işlendiği gerekçesiyle açılan davalar 2013 yılında kesinleşmeye başladı. Nişanyan bunun üzerine 2 Ocak 2014 tarihinde Torbalı Açık Cezaevi’ne konuldu. Aradan geçen süreçte farklı cezaevlerine cezasını çekmeyi sürdüren Nişanyan, disiplin suçu işlediği gerekçesiyle bir ara kapalı cezaevine de konuldu. Nişanyan son olarak Foça Açık Cezaevi’nde bulunuyordu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir