Görüş Bildir

Güneydoğu'daki tüpçülerden ŞOK PKK iddiası

PKK, saldırı düzeneklerini oluşturduğu tüplerin temini için bakın hangi yolu bulmuş, sadece iddialardan ibaret olan PKK terör mensuplarının yöntemi detayda

Güneydoğu'daki tüpçülerden ŞOK PKK iddiası

PKK'nın saldırı düzeneklerini oluşturduğu tüplerin temini için bakın hangi yolu bulmuş, sadece iddialardan ibaret olan PKK terör mensuplarının yöntemi detayda

Teröristlerin hendek kazdığı, barikat kurduğu, patlayıcılarla hendeklere ve yollara tuzak kurduğu Diyarbakır'ın Sur ve Silvan ile Mardin'in Nusaybin, Dargeçit ve Derik ilçelerinde çalıntı tüp ihbarlarındaki artış dikkati çekti.

100'E YAKIN TÜP İHBARI

Diyarbakır ve Mardin'de terör örgütü PKK'nın saldırılarını artırdığı son dönemde emniyet müdürlüğüne tüp çalındığı yönünde 100'e yakın ihbarda bulunulduğu belirlendi. Söz konusu il ve ilçelerde ev ve iş yerlerinden tüp çalındığını fark eden esnaf ve vatandaşlar polise ihbarda bulunuyor.

"İŞYERİMDE TÜPLERİN ÇALINDIĞINI FARK ETTİM"

Diyarbakır'da tüp bayisi sahibi D.B, yaptığı açıklamada iş yerinden çok sayıda tüpün çalındığını söyledi. "Sabah iş yerimi açtığımda tüplerin çalındığını fark ettim. Güvenlik güçlerine karşı yapılan saldırılarda tüplerin kullanıldığını duymuştum. Böyle bir durum olur endişesiyle hemen polise ihbarda bulundum" diyen D.B, tüplerin teröristlerin eline geçmesi halinde birçok insanın canına mal olmasından korktuğunu aktardı.

DARGEÇİT'TE DE 100 TÜP ÇALINDI

Dargeçit'te de bir tüp bayisinden de 100 tüpün çalındığı belirlendi. Nusaybin'de de bazı iş yerleri ve evlerden tüp çalındığı, bu konuda polise başvuru yapıldığı belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir