Güngören'de silahlı çatışma! Araçtan uzun namlulu saldırı

Güngören'de son dakika silahlı çatışma haberi. İstanbul Güngören'de ana caddede ilerleyen beyaz bir araçtan, aralarında husumet olduğu öğrenilen kişilere uzun namlularla saldırı düzenlendi. Güngören'de araç ile düzenlenen silahlı saldırı da 1 kişi yaşamını yitirdi, 7 kişinin ise yaralandığı açıklandı.

Güngören'de silahlı çatışma! Araçtan uzun namlulu saldırı

Güngören'de son dakika silahlı çatışma haberi. İstanbul Güngören'de ana caddede ilerleyen beyaz bir araçtan, aralarında husumet olduğu öğrenilen kişilere uzun namlularla saldırı düzenlendi. Güngören'de araç ile düzenlenen silahlı saldırı da 1 kişi yaşamını yitirdi, 7 kişinin ise yaralandığı açıklandı.

Olay Güngören, Güven Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, akşam 19.00 sıralarında kimliği belirsiz kişi yada kişiler İnönü Caddesi'nden beyaz bir araçla gelerek, Menderes Caddesi üzerinde bulunan ve daha önce husumetli olduğu öne sürülen kişilerin üzerine uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Ne olduğunu anlamayan  mahalle sakinleri ve yoldan geçenler bir anda sağa sola kaçışmaya başladı. Silahlı saldırı sonrası, karşı gruptan 4 kişi yaralanırken, yoldan geçmekte olan 2'si kadın dört kişi de çeşitli yerlerinden yaralandı. Saldırganlar aynı araçla olay yerinden hızla kaçarak kayıplara karıştı. Mahalle sakinleri bir yandan yaralıların yardımına koşarken, bir yandan da durumu hemen polis ve sağlık ekiplerine haber verdi.

SALDIRI SONRASI 2'Sİ KADIN 8 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

İhbar sonrası olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri çevrede önlem alırken, olay yerinde bulunan yaralılar gelen ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı. Çevre hastanelere kaldırılan yaralılardan Birol Ç.'ye yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği öğrenildi. Saldırı sonrası yaralanan 7 kişinin tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.

OLAY YERİNE, ÖZEL HAREKAT VE ÇEVİK KUVVET POLİSİ SEVK EDİLDİ

Bu sırada olay yerinde herhangi bir olumsuzluğa karşı Özel Harekat polisleri gelerek çevrede geniş çaplı önlem alırken, Çevik Kuvvet polislerinin de cadde ve sokak başlarında önlem aldığı görüldü. Ayrıca, 'Akrep' diye tabir edilen zırhlı araçlarında olay yerinde beklediği görüldü. Polis ekipleri saldırı sonrası olay yerinde detaylı inceleme yapmak için İnönü Caddesi ve Menderes Caddesini araç ve yaya geçişine kapattı.

POLİS EKİPLERİ TİTİZLİKLE OLAY YERİ ÇALIŞMASI YAPTI

Polis ekipleri, olay yerine şerit çekerek kimsenin geçişine izin vermedi. Olayın yaşandığı yerde bulunan işyerlerinin güvenlik kamerası olup olmadığını incelemeye alan polis ekipleri detaylı araştırma yaptı. Kurşunların isabet ettiği bir işyerinin kepenklerinin açılmasıyla camlardeki mermi izleri dikkat çekti. Polis ekipleri saldırı sonrası kaçanları yakalamak için çevrede geniş çaplı  araştırma başlattı. Polis ekiplerinin olay yerinde ki çalışması yaklaşık 4,5 saat sürdü. Polisin çalışmasının ardından temizlenen İnönü ile Menderes Caddeleri araç ve yaya geçişlerine açıldı. Polis ekiplerinin olayla ilgili çok yönlü soruşturması devam ediyor.

AYNI SOKAKTA HIRSIZLIK

 Güngören'de bir kuruyemişçi dükkanına gelerek hurma satın alma bahanesiyle dükkan sahibini oyalayıp kasadan para çalan hırsızlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Olay, dün öğle saatlerinde Güngören Necip Fazıl Kısakürek Caddesi üzerinde bir kuruyemiş dükkanında meydana geldi. İddiaya göre müşteri kılığında gelen yabancı uyruklu oldukları öğrenilen4 kişi kuruyemiş dükkanını çevresinde gözcülük yaparak etrafı kontrol etti. İçlerinden 2 kişi hurma almak ve dükkan sahibini oyalamak için bir süre konuştu ardından da başka bir arkadaşını aratarak almak istedikleri hurma cinsini ve kilosunu anlatmasını istedi. Bu sırada dükkanın karşı kaldırımında bekleyen diğer iki hırsızdan biri kaldırımdan beklerken diğeri dükkan içerisinde daha önceden keşfettiği kasaya yöneldi.

2 kere çalmayı denedi

Kasanın yanına giden yabancı uyruklu hırsız ilk olarak çelik kasaya yöneldi, üzerinde anahtarı bulunmayan kasayı açamayan hırsız dükkanın çırağı gelince hemen raflara yönelerek başka bir ürün arıyormuş gibi yapmaya devam etti. Ardından ikinci kez şansını deneyen hırsız bu sefer terazinin altındaki çekmeceleri karıştırdıktan sonra yüklü miktarda bulduğu parayı cebine koyarak dükkandan ayrıldı.

"Hurma alma bahanesiyle beni oyaladılar"

Kandırıldığını aktaran dükkan sahibi Rüstem Gökdelen,"4 tane yabancı uyruklu hırsız müşteri kılığında geldiler hurma alma bahanesiyle, iki tanesi beni hurma almak için meşgul etti. İkisi de içeriye giriyor içeriden bir miktar para alıyor ve kaçıyorlar" dedi.

TRAFİK KAZASI OLMUŞTU

Güngören'de sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil kaldırıma çıkıp o sırada taksiden inen 3 kişiye çarptı. Kazada otomobilin altında kalan 17 yaşındaki İbrahim Ceylan hayatını kaybederken otomobil sürücüsünün de aralarında bulunduğu 3 kişi de yaralandı.

Kaza Güngören'de Eski Londra Asfaltı Caddesi, Topkapı istikametinde saat 01.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre Topkapı istikametinde seyreden Emrah Ekinci'nin yönetimindeki otomobil kontrolden çıktı. Kaldırıma çıkan otomobil o sırada Şükrü Aktaş'ın kullandığı taksiden inen 3 kişiye, ardından da duvara çarptı.

Kazada sürücü Emrah Ekinci, Sedat Özcan(18) İbrahim Ceylan(17) ve Yusuf Taş(16) yaralandı. İhbar üzerine kaza yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz